Walkie-talkie és strapabíró mobil az Ulefone-tól

Az Armor 20WT okostelefon és rádióhullámú adó-vevő, óriásteleppel.

Igazán sokrétű az Ulefone mobilkínálata: akad FLiR hőkamerával szerelt 5G-s modell, komoly védelemmel ellátott strapabíró tablet és készül egy csúcshardverrel, periszkópos kamerával és kétirányú műholdas kapcsolattal felvértezett zászlóshajó is. Közös a szívós, masszív ház, a hatalmas telep és a gyorstöltés, míg a hardver és az extra funkciók modellenként változnak. Az Armor 20WT-nek a neve pontosítja legérdekesebb extráját: egy gombnyomásos PTT adó-vevőként működik DMR szabványon és 400-480 MHz közötti rádió frekvenciatartományon belül – más szóval hagyományos okostelefon mellett igazi walkie-talkie.

Hirdetés

[+]

Nem virtuális PTT-s megoldásról van szó tehát, amely mobilinternet vagy WiFi kapcsolatot, illetve dedikált alkalmazást igényel: a mellékelt antenna felcsavarásával vízfelszínen 7-10, városban 3-5, vezetés közben pedig 0,5-3 km sugarú körben kommunikálhatunk kompatibilis eszközökkel, akkor is, ha nincs mobilinternetes vagy WiFi-s lefedettség. Ez alagutakban, bányákban, vasútállomásokon, raktárakban, katasztrófa sújtotta övezetben és számos helyen szó szerint életmentő lehet, de építkezésen is kapóra jöhet 1-39 emelet magasságban stabil rádiókommunikációt biztosítva. Minden más esetre pedig ott a hagyományos mobilkapcsolat, elvégre egy telefonról van szó.


[+]

Máskülönben az Armor 20WT egy szokásos, szívós külsőre és masszív telepre építő strapatelefon 381,4 grammos tömeggel, IP68/69K védelemmel, 10850 mAh-s akkumulátorral, 33 wattos töltéssel és MIL-STD-810H tesztek elvégzésével (leejtés másfél méter magasról, 24 óra 1 méter mély folyékony betonban töltve. Az 5,65"-es FHD IPS panelt és Gorilla Glass védelmet biztosító telefon lelke a nyolcmagos, MediaTek Helio G99, ami egyébként egy egész fürge 4G-s chipset, amihez 12 GB RAM (+ 8 GB virtuális) és 256 GB, külön foglalatban bővíthető tároló jár. A dual nanoSIM foglalat és a B20-as LTE sáv mellett megvan a teljes értékű Google Play szolgáltatásrendszer, viszont az Android egyelőre 12-es főverzión ragadt.


[+]

A Type-C portot, dedikált adó-vevő gombot, oldalsó ujjlenyomat-olvasót és 100 dB-es sztereó hangszórót kínáló Ulefone ketyere egyetlen, 50 megapixeles kamerát kínál a hátlapon és 16 megapixeleset a jókora kávát hagyó előlapon anélkül, hogy a képernyőbe lógna. Az Armor 20WT értékesítése március 20-án indul, bevezető akcióban féláron, 284,99 dollárért, amihez 15 dolláros kuponakció is hozzácsapható. A termékoldal erre található, kosárba pedig itt lehet helyezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés