Egyes piacokra visszavezetik a Galaxy Note7-et

Alig több, mint egy hónapja a következőket írtuk: A The Korea Economic Daily értesülései szerint a Samsung újra kiadja az akkumulátorproblémák miatt teljes egészében visszahívott Galaxy Note7 szériát. Aztán gyorsan helyesbítettünk, mert a gyártó indiai szóvivője tömören rácáfolt az értesülésekre. "A jelentés, miszerint a Samsung felújított Galaxy Note7 piacra dobását tervezi Indiában, nem helytálló." Pedig de. A Samsung most kiadott hivatalos állásfoglalása alapján a The Korea Economic Daily információi az egyes komponensek és adott esetben komplett készülékek újrahasznosítására vonatkozóan helyesek voltak.


[+]

A Samsung Electronics három irányelvet dolgozott ki, hogy biztosítsa a Galaxy Note7 készülékek környezetbarát újrahasznosítását és felhasználását. Az első irányelv máris az, hogy ahol erre lehetőség adódik, meg kell fontolni a készülékek újbóli piacra helyezését felújított eszköz, vagy cserekészülék minőségben. Az állásfoglalás arra nem tér ki, hogy a felújított eszközökbe valóban kisebb akkumulátort szerelnek-e.


[+]

A felhasználható, vagy ahogy a közlemény fogalmaz, kimenthető alkatrészeket el kell különíteni újrafelhasználás céljából, valamint a ritkább nyersanyagok kivonásának folyamatára megfelelő környezetkímélő eljárásokat kell kidolgozni. (Ez lényegében eleget tesz a Greenpeace felhívásának, amellyel rövid időre félbeszakította a Samsung Mobile World Congress előtt tartott sajtóeseményét.)


[+]

A felújított Note7 készülékek forgalomba helyezése a helyi szabályozó szervekkel és szolgáltatókkal való konzultációt követően, az adott piac igényeitől függ. A piacok és piacra kerülés dátuma az egyeztetést követően kerülhet meghatározásra. Az egyes komponensek, mint félvezetők és kameramodulok, vagy a gyártási folyamatok során értékes fémek felhasználhatók egyéb célokra, így az egységek kiszerelését és a nyersanyagok visszanyerését erre szakosodott, környezetbarát eljárással dolgozó cégekre bízzák. Addig is további korlátozást vezetnek be a maradék eszközökön, konkrétan teljesen ellehetetlenítik a potenciálisan problémás akkumulátorok feltöltését a forgalomban maradt Note7-ek esetében.

Azóta történt

Előzmények

  • Végleg kikapcsolnak a Note7-ek

    Nem sok maradt forgalomban a veszélyesnek nyilvánított eszközökből, akik viszont a korlátozások ellenére használták a mobiljukat, rövidesen egyáltalán nem fogják tudni tölteni azt.

  • Ismertették, mi okozta a Galaxy Note7 vesztét

    A Samsung ismertette tüzetes belső vizsgálatának az eredményeit, illetve új, nyolclépcsős biztonsági megoldását, hogy a jövőben az akkumulátorhibák ne fordulhassak elő.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés