Hirdetés

ViewSonic blog: Új tabletek a Computex kiállításon

A Computex minden évben az egyik legjobban várt számítástechnikai kiállítás. Nem volt ez másként idén sem és noha a téma egyáltalán nem a mobilok körül forog, azért akadtak számunkra is érdekes dolgok ott. A ViewSonic például szintén számos új készülékkel érkezett, köztük monitorokkal és más perifériákkal. Én viszont nem ezeket emelném ki (ezt meghagyom a Prohardveres kollegáknak), hanem két olyan eszközt, amik számunkra is lényegesek. Egészen konkrétan két új tabletről van szó, a ViewPad 7x és a ViewPad 10Pro típusokról.

ViewSonic ViewPad 7x
ViewSonic ViewPad 7x

Elsőnek nézzük kicsit közelebbről a ViewPad 7x-et. Ahogy a nevéből is kiderül, ez egy 7 hüvelykes kijelzővel ellátott táblagép, mely ráadásul az első ebben a méretben, amelyen már az Android Honeycomb rendszere fut. A készülék központi eleme az NVIDIA Tegra250 kétmagos processzor, ez gondoskodik a kellő sebességről és teljesítményről. Túl sok műszaki adatot még nem árult el a gyártó, így például azt nem tudni, mennyi a belső memória mérete és van-e bővítési lehetőség. Azt viszont már tudjuk, hogy a 7x-ben nem csupán WiFi, hanem a beépített HSPA+ modem segítségével is internetezhetünk. Ez legalább 14,4 Mbit-es sebességet jelent, úgyhogy útközben is mindenhez villámgyorsan hozzáférhetünk. A kijelző természetesen kapacitív és 10 pontos multi-touch-ra is képes. Ezen felül van HDMI kimenet, DLNA, valamint SRW és TruMedia funkciók, melyekről még keveset tudni. Mindezt egy elég kellemes külsejű és csupán 380 grammos házba tették. A megjelenés pontos ideje és az ára jelenleg még nem ismert.

ViewSonic ViewPad 10Pro
ViewSonic ViewPad 10Pro

A ViewPad 10Pro folytatja a korábbi 10-es sorozat különlegességét, miszerint kettős operációs rendszert futtat. Ez konkrétabban Windows 7 Professional és Android rendszereket jelent, bár igazából nem duál boot megoldással működik, hanem a Windows alól virtuális gépként fut az Android. Ennek előnye, hogy a két rendszer egyidőben futhat, köztük pedig egy mozdulattal tudunk váltani. A különleges megoldás különleges processzorral párosul, legalábbis nem sok tabletben találunk Intel Oak Trail Z670 megoldást, az órajel ezúttal 1,5 GHz. Itt is elég vonzóak a további paraméterek, melyek szerint 3G modem, WiFi, microSD bővítés, Bluetooth és 32 GB belső memória is belefért. A szintén kapacitív, multi-touch kijelzős 10Pro egy 3500 mAh-s akkumulátorról kap energiát, ez a gyártó szerint akár 4,5 órányi 1080p videózásra is elegendő. Sajnos jelenleg még a 10Pro megjelenési ideje és ára sem ismert. Amint elérhető lesz a két új modell, mi is igyekszünk egy részletesebb írás keretében bemutatni őket.

Rusi

Azóta történt