Veszélyes lehet frissíteni a Galaxy Watch4-et

Nem minden esetben jelentkezik a hiba, de számos felhasználó jelezte különböző fórumokon, hogy a legutóbbi frissítés téglát csinált az órából.

Jelentős számú felhasználó jelezte, hogy a Samsung Galaxy Watch4 frissítőfájlja végzetes hibát tartalmaz. A R8xxXXU1GVI3 számú szoftververzió telepítését követően a készülékek többé nem kapcsoltak be. Már amennyiben a frissítés után valamiért kikapcsolták vagy újraindították őket, esetleg lemerült a telep. Én magam nem tapasztaltam a jelenséget, pedig az októberi szoftvercsomag óta merült már le az eszköz, de a probléma kiterjedtségét igazolja, hogy a Samsung hivatalosan reagált az esetre, az inkriminált frissítés elérhetőségét pedig felfüggesztették.

A Samsung Electronics a Samsung Membersben elnézést kért a felhasználóktól: „A Galaxy Watch 4 legutóbbi szoftverfrissítése után egyes órák nem kapcsoltak be” – áll a közleményben. "Visszavontuk a hibát okozó szoftver elérhetőségét, és hamarosan kiadjuk a szoftver továbbfejlesztett verzióját." Erre egyelőre nem került sor, a meghibásodott darabokat természetesen javítják (vagy cserélik), arról viszont nincsenek információink, hogy a már nem garanciális eszközökkel mi a helyzet. Ismert és elismert hiba esetén jellemzően a már jótállási időn túl lévő készülékekre is vonatkozik a felajánlás.

Mint azt fentebb megegyeztük, nem minden esetben jelentkezik a probléma, nálam már többször merült le a Galaxy Watch4 az októberi R860XXU1GVI3 szoftververzióra való frissítés óta és továbbra is teszi a dolgát. Mindazonáltal az új frissítés telepítéséig érdemes odafigyelni az üzemidőre és nyomós ok nélkül nem kikapcsolni az eszközt, biztos, ami biztos.

Előzmények

Hirdetés