Veletech: a VR-szemüveg a legnépszerűbb a Samsungnál

Lehet, hogy elsőre nem tűnik úgy, hogy a virtuális valóság szemüvegek hamarosan széles körben elterjedhetnek, ám elég csak a Veletechen meglátogatni azokat a standokat, ahol ilyen kütyük ki vannak téve: mindenhol sorok kígyóznak, hogy mondjuk a Gear VR szemüveget kipróbálhassák a látogatók. A Samsung és az Oculus közösen hozta össze a virtuális valóság kiegészítőt, amely a Galaxy mobilok megjelenítőjét használja kijelzőként. Mi is kipróbáltuk a kütyü egy korábbi verzióját, idén pedig elstartolt a kedvezőbb árú, nagyobb közönségnek szánt Gear VR, amely továbbra is a Samsung valamely csúcskészülékét várja, hogy működésre lehessen bírni.

Népszerűek a Samsung virtuális valóság szemüvegei
Népszerűek a Samsung virtuális valóság szemüvegei [+]

A Veletechre több ilyen VR-szemüveget is kihozott magával a gyártó, és nemcsak mozizni vagy virtuális teret bejárni lehet, játékok is akadnak. Ez a PlayIT-tel közösen rendezett kiállításon azt jelenti, hogy a próbakörre várók átlagéletkora bőven 20 év alatt van, ami előrejelzi, hogy a fiatal generációk lehetnek a VR-piac motorjai. A Gunjack az egyik népszerű VR-játék, amelyet a Samsungnál is demóztak, és a kontrollert megragadva sokan próbálták ki magukat a látványos űrcsatában.

Sok videó, film és egyéb játék is elérhető már a Gear VR-ra, és egy-egy gyártó megoldásának népszerűsége ezúttal is azon múlhat, hogy milyen mennyiségű és minőségű tartalmak jönnek ki rá, pont mint az okosóráknál. Kezdődik a második nap, a tegnapi összefoglalóját pedig erre lehet megtekinteni.