Vége a Microsoft Surface Duo szoftveres életciklusának

A különleges készülék harmadik születésnapján, két Android-frissítés után a Microsoft nem támogatja tovább a Duót.

Három éve, 2020. szeptember 10-én került piacra a Microsoft különleges, két kijelzős, kinyitható/széthajtható telefonja, a Surface Duo. Az Android 10-es főverzióval debütált eszközre anno a redmondi cég három évnyi támogatást ígért, ezt részben teljesítették is, hisz 2022 januárjában a telefon Android 11-et, majd 2022 októberében Android 12L frissítést kapott. Újat pedig az a pár ember sem kell, hogy várjon, akik vásároltak az 1399 dolláros eszközből, lévén a Microsoft elavult listára tette a készüléket és nem ad ki hozzá több főverzió- vagy biztonsági frissítést.


[+]

Hasonló a helyzete a Surface Duo 2-nek is, igaz, a 2021-ben piacra került telefon 2024. október 21-ig még biztonsági csomagokat fogad majd. Az Android 11-es rendszerrel megjelent második generációs Surface telefon ugyanakkor csak egy nagyobb frissítést kapott egyelőre, tavaly októberben érkezett meg arra is az Android 12L, egyelőre pedig nem tudni, hogy készül-e a Microsoft frissebb főverzióval, bár valószínűleg nem és semmilyen arra utaló jel sincs egyelőre, hogy a mobilos üzletágban komolyabb visszatérést terveznének a tiszavirág életű Surface Duók után más saját hardverrel.

A nagy márkától függetlenül a Surface Duo egyébként már megkapta az Android 13-at egy ex-Microsoft fejlesztő otthoni munkájának jóvoltából.

Előzmények

Hirdetés