Vagány külsőt és hőmérőt kapott a Porsche Design Mate 40 RS

Dizájnközpontú Watch GT 2 Pro is érkezett.

Akinek akad 2300 eurója telefonra, és ha / amikor elérhető lesz, egy kisebb vagyonért vagy nagyobb adósságért cserébe egy igazán egyéni külsejű csúcstelefont kaparinthat meg a Porsche Design Huawei Mate 40 RS személyében. A tudásban a Pro+ modellre hagyatkozó telefon ugyanis visszahozza a korábbi dizájnmodellek sávozott hátlapi mintázatát, a tárcsás kamerakör pedig nyolcszögletűre vált egy kis figyelemfelhívásért.


[+]

A lencseelrendezés persze maradt: megvan az 50 megapixeles főkamera, a 12 és 8 megapixeles zoomegység 3x-os, illetve 10x-es optikai nagyítással és a 3D ToF rendszer, amely elöl, a 13 megapixeles szelfimodul mellett is fellelhető. Freeform lencsével szerelt, ultraszéles látószögű modul helyett ugyanakkor a Mate 40 Pro 18 mm-es optikájával kell beérni, nem mintha arra túl sok panasz lenne – mondom ezt az utóbbi telefonnal a kezemben.


[+]

Különleges tok is jár a Porsche Design mellé, és a komponensek részéről is akad egyedi tulajdonság: a dupla LED villanó alatt -20 és 100 Celsius-fok között működő, infravörös technológiájú hőmérő szenzor is van, amely máskülönben lemásolja a Pro+ házi feladatát: 5 nm-es Kirin 9000 SoC, 5G modem, dual nanoSIM foglalat, 4400 mAh-s telep, 50 wattos vezetékmentes töltés és 66 wattos vezetékes.


[+]

A képátló elöl maradt 6,76"-en, 90 Hz-en, HDR OLED technológián és 1344 x 2772 pixelen, a 12 GB RAM mellé viszont fél terabájtos tárolót pakoltak, avagy számokkal leírva 512 GB-osat. A Mate RS nem egyedül érkezett: a Watch GT 2 Pro is kapott Porsche Design variációt, csak a Pro jelzést elvesztette.


[+]

A titán óraszíjjal és vázzal felvértezett, elölről zafírüveggel védett Porsche Design Huawei Watch GT 2 megörökölte fivére 46,7 milliméteres vázát és 52 grammos tömegét szíj nélkül, valamint 1,39" és 454 pixel átmérőjű AMOLED paneljét. Megvan a Bluetooth 5.1 kapcsolat, a gyorsulásmérő, a giroszkóp, az iránytű, a GPS, az optikai pulzus és véroxigén-telítettség mérő, valamint a barometrikus magasságmérő. Mostantól amúgy automatikus vérixigén-telítettség mérést is kérhetünk a pulzus mellé, ezt a jó tulajdonságot pedig a GT 2 Pro egy frissítéssel szintén eltanulta.


[+]

Az 5 ATM védettségű, kétgombos dizájnórát vezetékmentes Qi bölcsővel vagy egyéb töltőlappal etethetjük, vegyes használattal elvileg kéthetente, ám azért a GPS-t beizzítva a 10 nap az esélyesebb. A hardveres feladatokat a Kirin A1 chip látja el az STL4R9-cel megtámogatva, a zenehallgatásra használatos belső tároló 4 GB-os. Akad mikrofon és hangszóró a telefonos hívás fogadására és a hangjelzésre, ami mellé rezgések is járnak. A Porshe Design Huawei Watch GT 2 700 euróba kerül.

Előzmények

Hirdetés