További részletek a Nokia 7 Plusról

Októberben, Kínában startolt el a Nokia 7, a nyugati premierre azóta viszont még nem került sor, ez változhat a Nokia Power User szerint, amely az MWC-re már annak a tuningolt változatát, a Nokia 7 Plust várja. A publikáció hozzájutott a teljes specifikációhoz, és mutatós alumíniumvázas készülékre számít, kerámiaszerű fénytöréssel és a Nokia 6-ra emlékeztető ívekkel. A mai trendekhez igazodva a 18:9-re nyúló, 6"-es kijelző csökkentheti az előlapi képernyőkávákat, a panelt Gorilla Glass védőüveg fedheti. Mindezzel együtt is jóval nagyobb lehet ez a modell az 5,2"-es Nokia 7-nél.

Az állítólagos Nokia 7 Plus
Az állítólagos Nokia 7 Plus (forrás: Baidu) [+]

Az 1080 x 2160 pixeles panelen 8.0-s Android jelenhet meg, a lóerőt pedig a nyolcmagos Snapdragon 660 biztosíthatja az Adreno 512-es GPU-val, 4 GB RAM-mal és 64 GB-os tárolóval a fedélzeten. A felső-középkategóriás felszereltség mellé komoly kamerás képességeket csatolhatnak: a hátlapon két Zeiss lencse kaphat helyet 12 + 13 megapixeles felbontással és 2x-es optikai zoommal. A Nokia még mindig furán csengő bothie képessége is visszatérhet, amellyel egyszerre lehet a 16 megapixeles előlapi és valamelyik hátlapi kamerával rögzíteni. A Nokia Power User USB-C portra számít gyorstöltéssel, egyelőre ismeretlen kapacitású akkumulátorral, a nanoSIM mellett a Nokia 7 Plus pedig microSD kártyát is benyelhet. A licenchasználó HMD Global február 25-én tartja MWC előtti sajtókonferenciáját.

Azóta történt

Előzmények

  • Geekbenchnél a felturbózott Nokia 7 Plus

    Erősebb SoC-vel látogatott el teljesítménytesztre egy eddig ismeretlen Nokia 7 variáció.

  • Nokia 6 - ötről a hatra

    A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

Hirdetés