Ultra szintre lépett a Razer mobilos kontrollere

USB-C-vel, fejlettebb rezgő visszajelzésekkel és RGB fényekkel érkezett meg a Razer Kishi Ultra.

Április 19-én új gaming kiegészítőt mutatott be a Razer. A Kishi Ultra vezérlő USB-C kapcsolattal képes okostelefonok vagy 8”-es méretig táblagépek irányítására, ezeket a két markolat közé be is lehet fogatni a Kishi Ultrába. Ha ennél nagyobb méretű táblagéppel vagy akár PC-vel használná valaki a kontrollert, azt vezetékes USB-C kapcsolaton keresztül teheti meg. A Razer oldalán a kompatibilis eszközök között az iPhone 15, Samsung Galaxy S23, Google Pixel 6, valamint az iPad Mini van megadva példaként, de a Verge cikke szerint egy kinyitott Galaxy Z Fold5 is simán belefér a Kishi Ultrába, a két kiálló markolat közötti távolság állítható. A Kishi Ultra 266 grammot nyom, 13,5 mm vastag, 64,3 mm magas, szélessége pedig attól függően változik, hogy zárva vagy nyitva van-e. A gyártói adatok összecsukott állapotban 244,8 mm-t, nyitott állapotban 334,8 mm-es értéket adnak meg.

Telefonok mellett táblagépek is elférnek a Kishi Ultrában 8"-es méretig
Telefonok mellett táblagépek is elférnek a Kishi Ultrában 8"-es méretig (forrás: Razer) [+]

Saját akkumulátor nincs beépítve a Kishi Ultrába, így a csatlakoztatott eszközön keresztül oldódik meg az energiaellátása, vagy a rajta található USB-C csatlakozón keresztül átfolyó töltéssel. Használatához szükség van a Razer Nexus alkalmazásra, ami elérhető Androidon és iOS-en egyaránt ingyenesen, és integrálva van az Apple Arcade, Xbox Game Pass, valamint Google Play Store játékainak egyszerű indításához.

Mobil vagy tablet nélkül egy USB-C kábel segítségével számítógépre is csatlakoztatható a vezérlő
Mobil vagy tablet nélkül egy USB-C kábel segítségével számítógépre is csatlakoztatható a vezérlő (forrás: Razer) [+]

A funkciók viszont eltérnek rendszertől függően. A Kishi Ultra egyik legfontosabb újdonsága, a Sensa HD névre hallgató haptikus visszajelző rendszer, ami játékok mellett lejátszott média hangjából (zene, film) is képes rezgéseket generálni a kontroller markolatán. Viszont iOS-szel nem működik, Android rendszerből minimum 12-es, Windowsból pedig minimum 11-es kell neki. Csak Android 12-vel vagy újabbal működik az R4 és L4 gombok programozása a kijelző bizonyos pontján történő érintés szimulálásra. Apple eszközök esetén a minimális rendszerkövetelmény az iOS 17-es.

A Kishi V2 Pro kontroller olcsóbb, és bár hiányoznak az RGB fények, cserében van rajta 3,5 mm-es audio kimenet
A Kishi V2 Pro kontroller olcsóbb, és bár hiányoznak az RGB fények, cserében van rajta 3,5 mm-es audio kimenet (forrás: Razer) [+]

A Chroma RGB fények viszont bármire legyen is csatlakoztatva a kontroller, ugyanúgy világítanak. Ha a haptikus visszajelzések és az RGB fények nem kellenek, akkor a Kishi V2-es játékvezérlő is elérhető a Razer kínálatában, ez is USB-C kapcsolatra frissült és kompatibilitás szempontjából ugyanazt biztosítja. A Kishi V2 Pro pedig képes haptikus visszajelzésekre is. Az Ultra ajánlott fogyasztói ára az európai országokban 170 euró, a V2 Pro 150 euróért rendelhető, a V2 pedig 120 eurós áron kerül piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés