Androidos tablet-kézikonzolt mutatott be a Razer

A Razer Edge nagyjából olyan, mint egy androidos Nintendo Switch, melyet felhőalapú játékstreamre terveztek.

Szeptember utolsó napjaiban jelentette be a Razer, a Qualcomm és az amerikai operátor Verizon, hogy 5G-képes hordozható kézikonzolt fejlesztettek együttműködés keretein belül. Alig két héttel később hivatalosan is bemutatkozott ennek az összeborulásnak az eredménye, a Razer Edge. A Qualcomm G3x lapkája köré épülő tablet egyelőre csak Wi-Fi verzióban lesz kapható az USA-ban, 400 amerikai dollárért 2023 januárjától, a Verizon hálózatán működő 5G-s (UWB sub-6GHz) modell pedig valamikor később kerül piacra 2023 első felében. A Razer a Steam Deck értékesítési modelljét követi, 5 dollárért árul foglalásokat az Edge-re.

Razer Edge a Kishi V2 Pro kontrollerben.
Razer Edge a Kishi V2 Pro kontrollerben. [+]

Az árba beletartozik a Razer Kishi V2 Pro kontroller, mely az Edge táblagépet tökéletesen körbeöleli. A megjelenítő egy 6,8 hüvelyk képátlójú AMOLED érintőpanel 2400 x 1080 pixeles (FHD+) felbontással, 144 Hz-es frissítés támogatásával, és állítólag a 144 fps is támogatott, ha a Steam Link alkalmazáson keresztül streamel valaki lokális hálózaton PC-játékot. Az Edge-ben nincs 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó, de a Kishi V2 Pro rendelkezik vele, így az USB-C csatlakozó mellett van lehetőség analóg hangkivitelre is. A kontrollerben emellett van haptikus visszajelzések leadására képes rezgőmotor is.

A tablet külön (fent) és a kontrollerben.
A tablet külön (fent) és a kontrollerben. (forrás: Razer) [+]

Az Edge tablet eltávolítható a kontrollerből, rajta csak két hangerőszabályzó gombot és egy bekapcs-kikapcs gombot találni, valamint mikrofonokat és SIM-tálcát microSDXC foglalattal. A már említett Qualcomm G3x lapka mellett 8 GB LPDDR5 operatív memóriát és 128 GB UFS 3.1-es, 2 TB-ig bővíthető tárhelyet kínál az Edge, van Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 és az előlapján egy kamera is, amivel lehet Twitch-en keresztül közvetíteni. Vagy, mivel Android 12 fut a gépen és rajta van a Play Áruház, akár a Zoomot vagy a Microsoft Teamst is letöltheti valaki.


[+]

Az áruházból letölthetők Androidra írt játékok, mellette pedig elérhető a Steam Link, az Xbox Cloud Gaming és az Nvidia GeForce Now is a gépen, ezek előre telepítve érkeznek a Razer Edge-ben. Az üzemidőről egyelőre nem sokat tudni, a Razer annyit tett közzé, hogy egy 5000 mAh-s telep került a gépbe. Ez megmagyarázza részben, miért nyom 264 grammot a tablet, amihez jön a 137 grammos Kishi V2 Pro kontroller, így végérvényesen egy 401 grammos eszközt létrehozva.

A Wi-Fi változat elérhető lesz a Razer weboldalán és saját boltjaiban 2023 januárjától 400 dolláros áron, vagy a Hammerhead True Wireless (2021) fülhallgatókkal csomagban 500 dollárért. Az 5G-s modell exkluzív lesz a Verizon hálózatára, ennek áráról és pontos megjelenési dátumáról egyelőre nincsenek publikus információk. Azt viszont tudni, hogy a sub-6 és milliméteres 5G mellett adott lesz az LTE, UMTS, Global LTE és LTE Cat 22 sávok támogatása is a mobil modellben. A nemzetközi értékesítés egyelőre kérdéses.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés