Újabb versenyképes modell az IQOO-tól

A Vivo egykori almárkája elsősorban az ázsiai piacon erős, de a legtöbb készülékből nemzetközi verzió is elérhető.

Az IQOO errefelé kevésbé ismert, de a Vivo egykori almárkája jellemzően nemzetközi modellvariánsokat is kiad. Az IQOO Z5 otthon a gyártó saját felhasználói felületével (Origin OS) lesz elérhető, mindenhol máshol viszont a Vivotól ismert Funtouch OS 12-es verziószámával Android 11-es alapon. A készülék egy rakás kellemes tulajdonsággal rendelkezik, mint a 3,5 milliméteres jack, a sztereó hangszóró, az NFC és 44 wattos teljesítménnyel tölthető 5000 mAh-s akku, mindamellett visszafogott árazást kapott.


[+]

A kameralyukas HDR10 AMOLED kijelző 6,67 hüvelyk FHD+ felbontással és 120 Hz képfrissítéssel, oldalt van egy ujjlenyomat-olvasó a bekapcsológombban, a kamerarendszer viszont maradt középszerű, ami ezen az árszinten elég megszokott. A 64 megapixeles főkamera, a 8 megapixeles ultraszéles és a 2 megapixeles makró nem a legerősebb szett, de láttunk már használható konstrukciót ebből az összeállításból is.


[+]

Az 5G-képes Qualcomm Snapdragon 778G-vel szerelt készülék 8 vagy 12 GB rendszermemóriával és 128 vagy 256 GB UFS 3.1-es belső tárhellyel választható, egyelőre Kínában, ahol rendkívül kedvező árcetli került az eszközre. A szerényebb kiszerelés 88 ezer forintnyi jüanért vihető, de a 12/256 GB-os verzió is alig több, mint 100 ezer forintnak megfelelő helyi pénz. A köztes megoldás pedig 8/256 GB-ot kínál 98 ezer forint értékű jüanért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IQOO

Előzmények

Hirdetés