Új Microsoft szoftveres mobilok


A Microsoft friss bejelentése szerint ma egy Los Angeles-i konferencián (Windows Hardware Engineering Conference – WinHEC 2007) fogják hivatalosan bemutatni azt a 15 telefont, illetve eszközt, amelyek a szoftvercég új, kombinált kommunikációs programjainak béta-verzióját fogják már használni. A szóban forgó Microsoft Office Communications Server 2007 és a Microsoft Office Communicator 2007 tesztverzióját a februári bemutató után márciusban indították útjára.

Az elsősorban az üzleti életnek szánt szoftverek képesek a hangos beszélgetésen kívül e-mailt és azonnali üzenetet (IM) továbbítani, s egyéb alkalmazások mellett alkalmasak konferenciahívásra is; arra törekedtek a fejlesztők, hogy a jelenleg elérhető kommunikációs alkalmazásokat egy csomagba integrálják – mondta a bejelentés kapcsán Jeff Raikes, a Microsoft üzleti divíziójának elnöke.

A Microsoft projektjében több gyártó is részt vesz: az Asustek Computer, a GN, az LG-Nortel, a NEC, a Plantronics, a Polycom, a Samsung, a Tatung és a ViTELiX. A hírek szerint a bemutatandó termékek között szerepel IP-telefon, USB-telefon, vezetékes és vezeték nélküli headsetek, konferencia-telefonok, laptopok stb.

A fejlesztők arról nyilatkoztak, hogy a Microsoft célja az önálló telefon alkalmazásának kibővítése, s olyan eszközök kínálata, melyek a különböző célokhoz testre szabhatóak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés