Új kameratechnológiával várható a Huawei P40 Pro

Az Európában is bemutatkozó eszköz kivételesen sok újítást hozhat a jelenlegi technológiákhoz képest.

Kiélezettnek tűnik a technológiai verseny a jövő évi csúcsmodellek esetében. Az általában almás dolgokkal foglalkozó Ming-Chi Kuo ezúttal a Huawei P40 Próval kapcsolatban osztott meg információkat. Úgy látszik, jövőre a zoom kamera képességeit igyekeznek fokozni a gyártók. A Samsung nem csak új típusú Bayer szűrőt integrál a 108 megapixeles főkamerához, de ötszörös optikai zoomra képes, akár 48 megapixeles telés szenzort is mellékelhet az S11-es szériához.

A Huawei Kuo szerint még egy lépéssel továbbmegy, a P30 Próval elérhető ötszörös veszteségmentes nagyítással a P40 alapmodellje dolgozik majd, míg a P40 Pro egy dupla tükrös megoldással már tízszeres nagyításra lesz képes. Az Oppo egyébként már az idei szezonra ígérte a 10x optikai zoomot, de egyelőre szabad a pálya az elsőségért. (Ahogy mellesleg a grafén alapú akkumulátortechnológia esetében is.)

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro [+]

A P30 Pro periszkópos rendszerét két tükörrel kiegészítve nő a látótér, az f/4-es szenzor pedig 8 megapixeles végeredménnyel hozza a tízszeres veszteségmentes nagyítást. A Huawei Central birtokába jutott szállítási tervezet alapján a gyártó 9 millió 10x periszkópos szenzort és 28 millió 5x egységet szándékozik beszerezni, utóbbiak a felső kategóriás Nova és Honro modellekben is felbukkanhatnak. A TF International Securities elemzője 570-713 dollár közé saccolja a készülékek nyitó árát, ami valószínűleg csak az alapmodell legegyszerűbb verziójára vonatkozik majd.

Előzmények

Hirdetés