Nona-Bayer szűrővel dolgozhat a Galaxy S11+

A megnevezés a 9-1 Bayer-szűrőt takarja, jobb híján, ha már a négy képpontos megoldást quad-Bayerként hivatkozzuk.

Az IceUniverse már jelezte, hogy a korábbi rendereken nem stimmel a Samsung Galaxy S11 és/vagy S11+ kamerarendszere. Az elrendezés valószínűleg marad négyzetes panelen, a kifogás a periszkópos kamera kialakítására vonatkozott, ami jellemzően szögletes. Az IceUniverse által most megosztott renderen már stimmel a forma, a nem látható részen elvileg lézeres fókusz, ToF szenzor és LED segédfény lesz, ami látszik pedig, az fentről lefelé az ultraszéles, a főkamera és a periszkópos telés kamera.

Egy kamerát minőségi formában átrajzolni egy renderen nem nagy kunszt, egy másik tweetben viszont érdemi információkat is kapunk a várható konfigurációról. A főkamera több, mint valószínű, hogy 108 megapixeles lesz, ez jellemzően quad-Bayer szűrővel társul, ami 27 megapixeles képeket eredményez (64 megapixeles szenzorral 16, 48 megapixelen pedig a szokásos 12 megapixelt kapjuk).

Az IceUniverse szerint a Samsung nem négy-négy képpont felett használ azonos színű szűrőt, hanem kilenc felett, így a 108 megapixeles szenzor szintén 12 megapixeles, de 2,4 μm pixelméretű képeket fog eredményezni, ami kivételesen tiszta és éles fotót ígér. A megoldást egyelőre az előző mintájára nona-Bayer szűrőként hivatkozzuk, ami a kilenc-egy elrendezésre utal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés