Új hűtéstechnológiát mutatott be a Xiaomi

A kétszer hatékonyabb hűtőteljesítményű Loop LiquidCool rendszer elsőként 2022 második felében jelenhet meg a Xiaomi készülékeiben.

A Xiaomi újragondolta a hagyományos, hőkamrás folyadékhűtést, ami állításuk szerint kétszer hatékonyabb hűtőteljesítményt jelent a gyakorlatban. A Loop LiquidCool megoldást egy módosított Mi Mix 4-gyel demonstrálták, ahol a Snapdragon 888+ szett 8,6 ºC-kal volt hűvösebb 30 perc Genshin Impact játék után (60 fps, maximum beállítások), mint a készülék eredeti hűtőrendszerével, általánosságban pedig 5 fokos hőmérsékletcsökkenést ígérnek a Qualcomm legerősebb, de kissé melegedős lapkája és a Snapdragon 888 esetében.

Az új technológia lényege, hogy a hideg folyadék és a meleg gőz el van szeparálva a rendszeren belül. A lapkakészlet által generált hő felmelegíti a folyadékot, ami forró gőzként folytatja az útját addig a pontig, ahol lecsapódik és egy másik, elszeparált útvonalon érkezik vissza a párologtató kamrába, mindez pedig kezdődik elölről. A másik újítás a Tesla-szelep, ami mozgó alkatrészek nélkül biztosítja a folyadék megfelelő, kizárólag egy irányba való áramlását. A Loop LiquidCool rendszer rugalmasan alakítható, így a hurok formájának és méretének függvényében lehet sakkozni a többi alkatrésszel, például nagyobb akkumulátorral vagy kamerarendszerekkel.

Előzmények

Hirdetés