Hirdetés

Tulajdonképpen lesz Oreo a Nokia 2-re is

Juho Sarvikas megosztotta a Twitteren a Nokia Oreo és Pie frissítési ütemtervét, amiben a Nokia 2 nem szerepelt. Rengeteg kérdés érkezett erre vonatkozóan a felhasználóktól, amire a Nokia termékigazgatója készséggel válaszolt is. Szorosan együttműködnek a Qualcommal, hogy lehetővé tegyék a Snapdragon 212-es szettel és 1 GB operatív memóriával szerelt készülék Android Oreo frissítését, az Android 8 viszont sokkal erőforrásigényesebb, mint az előző főverzió.

A Google kizárólag az Android Go készülékek esetében támogatja az 1 GB rendszermemóriát, a Nokia 2 RAM-ja nem elégséges a teljes értékű Android 8 futtatásához. A Nokia ezért két lehetőséget kínál a felhasználóknak. Vagy maradnak Android Nougat rendszeren, amivel ugye kimaradnak az oreós újdonságokból, vagy váltanak Android 8-ra, de figyelembe veszik, hogy a felhasználói élmény nem lesz kifogástalan. A Nokia 2 képességeit ismerve ezt érdemes nagyon komolyan megfontolni. Jelenleg sem nyújt kifejezetten erős performanszt.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 2 - kegyelemkettes

    A legolcsóbb Nokia okostelefonnak igazából nem ebben a régióban lehet sikere, mert tudása igen alapszintű, csak az akkumulátor emeli ki a mezőnyből.

Hirdetés