Tükröződésmentes bevonaton dolgozik a Sony

A Nokia mellett a Sony is a telefonos megjelenítők visszatükröződésének elnyomásán dolgozik, mely közvetlen napfényben rendkívül zavaró méreteket ölthet. A finn gyártó panelekbe integrált polár-szűrői helyett a japán cég inkább speciális védőréteggel küzdene a napfény visszacsillanásai ellen, mely a matt fóliákhoz hasonló hatékonyságú lehet, miközben megőrzi a fényes fóliák remek színvisszaadását. Az újszerű megoldást ezúttal is a természet, egészen pontosan a molylepkék szeme ihlette, melynek felületén mikroszkopikus konvex és konkáv struktúrák ügyelnek a fénysugarak lehető legjobban szétszórt visszaverésére. A rendszer hatékonysága a Nokia ClearBlack megoldásához hasonló lehet, bár az a beeső fénysugarak szinte teljes elnyelésével még közvetlen napfényben is mély fekete színek reprodukciójára képes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia sola - kezeket a magasba

    Az Xperia sorozat legújabb tagjában debütált a Floating touch technológia, mellyel a készülék elvileg érintés nélkül is vezérelhető. Elvileg.

  • Sony Xperia U - a kis herceg

    Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.

  • Sony Xperia P - fémtestvér

    Az Xperia S kistestvére spéci kijelzővel és alumínium borítással érkezik a boltok polcaira, árban viszont még kissé húzós.

  • Sony Xperia S - rögtön a csúcsra

    Új néven, de a régi termékcsaláddal támad a Sony. Az első készülék a csúcskategóriában próbál szerencsét és jó esélyekkel indul harcba.

Hirdetés