További visszaesésekre számít a HTC

A HTC nemrég arra figyelmeztette befektetőit és a piaci elemzőket, hogy az első negyedéves pénzügyi mérlege még a nyolc éves mélypontot jelentő tavalyi év végi eredményeknél is kedvezőtlenebbül alakulhat. A tajvani vállalat szerint legjobb esetben is csak stagnálás jöhet szóba, de kedvezőtlen esetben a bevételcsökkenés mértéke akár 17 százalékos is lehet. A pesszimista hangvételű közlemény alapján egyelőre úgy tűnik, hogy a rövidesen bemutatásra kerülő HTC M7 március végéig vagy nem kerül forgalomba, vagy csak egy-két régióban, hiszen a gyártó pontosan ettől a modelltől várja a fellendülést.

Peter Chou, a HTC első embere tavaly nyáron még azt nyilatkozta, hogy a márkanév megtépázásának elkerülése miatt nem szeretnének olcsó mobilokat készíteni, ám idő közben ez a stratégiai pillér is megbillent. A legfrissebb információk szerint Kínában és a fejlődő országok piacain több olcsó okostelefonnal is ringbe száll a HTC, mely mennyiségi alapon biztosan bővülést hozhat.

(An)Dante: A tízezredik hír után egy újabb apró kis jubileum: pontosan hét évvel ezelőtt írtam az első hírt négy új BenQ-Siemens modellről. Ez pedig immáron a 12 808. hír tőlem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés