További újdonságok várhatók a Note 7 kapcsán

Hirdetés

Körvonalazódik a Samsung Európai Szabadalmi Hivatalban pár hete bejegyzett újításának részletei. Eddig annyit lehetett tudni, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő Samsung Cloud Together néven jegyzett szabadalom elektronikus adattárolási szolgáltatást takar. A leírás alapján az iCloudhoz hasonló szísztémát építenek: a felhasználók a Samsung által biztosított, felhő alapú tárhelyre menthetik és több eszközről is elérhetik személyes tartalmaikat.


[+]


[+]

Újabb értesülések szerint a szolgáltatás Samsung Cloud néven debütálhat a Note 7-tel karöltve. Vélhetően a szintén augusztus másodikán bemutatásra kerülő újítás először, de főleg ingyenesen a Note 7 tulajok számára lesz elérhető 5 GB terjedelemben.


[+]

A Note 7 kapcsán a Gear VR kompatibilitásának problémája is felmerült, mivel nagyon valószínű, hogy újfajta, Type-C USB csatlakozóval szerelik a legújabb Noteszt és mint ilyen, nem lesz összeférhető a Gear VR hagyományos, microUSB csatlakozófelületével.


[+]

Az indiai import adatbázisban, a Zauba honlapján azonban felbukkant egy SM-R323 számkódón futó Gear VR variáns, amely feltehetően a virtuális valóság szemüveg legújabb verzióját takarja. A gyanú megalapozott, mivel az első, Note 4-hez készült fejlesztői példány SM-R320-as termékkóddal indult, az S6-os szériával együttműködő, szintén fejlesztői kiadás SM-R321, míg a végleges fogyasztói verzió SM-R322 kóddal került kereskedelmi forgalomba.


[+]

Az adatbázison kívül eddig nem sokat tudtunk meg az eszközről, a most kiszivárgott kép sem nevezhető éppen részletgazdagnak, viszont úgy tűnik, a Gear VR legújabb példányát ábrázolja. Azt leszámítva, hogy más a színe, nem sok különbség látszik az eddigiekhez képest, a fókusz tekerentyű tisztán kivehető a tetején, valamint a formaterv is megegyezőnek tűnik, bár egyéb információ híján nem tudjuk, hogy a motorháztető alatt mit ügyeskedtek. Mindenesetre elvileg már nem kell sokat várni, hogy bizonyságot nyerjünk.

Végezetül még egy részletes videót is meg tudunk osztani. A fenti, piacra valószínűleg sosem kerülő lapos Note 7 prototípust részletesen körbejárja az illető. A videó kínai nyelvű, ám a kommentár megértése nélkül is jól látszik például az íriszfelismerő rendszer működése.

Előzmények

Hirdetés