Ilyen lesz a Note 7 mindig aktív kijelzője

Hirdetés

Valamivel több, mint két hét múlva bejelenti a Samsung az idei prémiumkategóriás phabletjét, a várhatóan ívelt kijelzős Galaxy Note 7-et. Ahogy azt a szériától megszoktuk, több szempontból is előremutató lehet az aktuális S Pennel felszerelt ajánlat: pletykák szintjén megemlítették már az íriszleolvasó azonosítást, a 6 gigabájt RAM-ot, az esetleges hibrid microSD-UFS kártyaolvasót és a reverzibilis USB Type-C csatlakozást. A Samsung kivárt az utóbbi szabvánnyal, amely nem egy vitának adott már alapot: gond volt számos olcsó, online megvásárolható kábel ellenállásával, potenciális kárt téve bizonyos eszközökben, sok gyártó pedig az USB-IF előírásait megkerülve használ gyorstöltési szabványt a Type-C porton keresztül, bár ugyanez a microUSB világban sem ismeretlen.


[+]

A Samsung eddig tehát elkerülte az új szabvány használatát, most viszont, úgy tűnik, elérkezett a koreaiaknál is a pillanat, amikor az USB-C port leváltja a microUSB-t. A Tinhte vietnami oldal lencsevégre kapott egy Samsung gyártású Type-C - normál USB kábelt, amelynek a plasztik összefogója a N930-as típusjelzést is feltünteti (a Note 7 minden bizonnyal SM-N930x néven fog befutni). Állítólag az új Gear VR is Type-C porttal rendelkezik majd.


[+]

A másik kapcsolódó hír a továbbfejlesztett always-on display, vagyis mindig aktív kijelző friss változatáról szól. A Techtastic által publikált kémfotó alapján a Samsung kissé megváltoztatja a megjelenített tartalmak elrendezésének a stílusát, alul pedig olyan, látszólag állandó ikonok jelennek meg, mint a WiFi (hotspot) kapcsolat vagy az üres/inaktív SIM-tálca. Sokan várnak egyébként egy olyan frissítést, amivel csökken a mindig aktív kijelző készenléti fogyasztása, ami az AMOLED kijelző ellenére is magasabb több riválisénál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés