Tovább nőtt az Android piaci dominanciája

Tovább nőtt az Android dominanciája a Strategy Analyst friss jelentése szerint, pedig tavaly sem volt ok a panaszra: 2013 harmadik negyedévében 205,9 millió zöld robotos készülék talált gazdára, 81,4%-át kitéve az eladott készülékeknek. Az Android lendülete továbbra is kitart: idén mintegy 70 millióval több okostelefont értékesítettek a Q3-ban platformtól függetlenül, és ebből több, mint 50 milliót a Google által felügyelt rendszer tudhat magáénak.

Az 83,6%-os részesedés azt is jelenti, hogy csökkent a rivális platformok piaci részesedése; az iOS-é 1,1%-kal, a Windows Phone-é 0,8%-kal, a BlackBerry-é 0,3%-kal, a többi operációs rendszeré (pl. Firefox OS) pedig 0,1%-kal. A negyedévben egyébként 320,4 millió okostelefon talált gazdára, amely bár 26,7%-kal magasabb érték a tavalyinál. Ugyanakkor csökkent a piac növekedésének tendenciája: egy éve még 46,4%-kal több készülék fogyott a Q3-ban, mint 2012 harmadik negyedévében.

Előzmények

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

  • BlackBerry Z10 - erre megérte várni

    A BlackBerry legújabb készülékén debütál a kor igényeinek megfelelő BlackBerry 10 operációs rendszer, mely ütősre sikerült.

Hirdetés