Többen is érdeklődnek a Samsung edge paneljei iránt

A Samsung abban a kényelmes helyzetben van, hogy szerteágazó termékpalettáján és szolgáltatásain túl alkatrészeket is gyárt és szállít partnereinek, akik egy része egyébként konkurens az eszközpiacon. Így aztán, ha csökkentek is az okostelefonos eladások tavaly, a félvezető, a megjelenítő és más Samsung üzletágak virágoztak. Az nem újdonság, hogy a gyártó kijelzőpaneljei felbukkannak más logós termékekben, a Samsung „egyéniségének” számító, két szélén lekanyarodó edge panelek ugyanakkor eddig csak a Blackberry Privet erősítették a vállalat saját ajánlatain kívül.

A Vivo is oldalt lekanyarodó kijelzővel felszerelt mobillal rukkolhat elő
A Vivo is oldalt lekanyarodó kijelzővel felszerelt mobillal rukkolhat elő [+]

Az ET News forrásai szerint idén ez változhat, és három kínai gyártó is érdeklődik a Samsung ívelt SuperAMOLED paneljei iránt. Mivel a Vivót is megnevezi a fenti publikáció, és a most bejelentett Vivo Xplay 5 és az 5 Elite is a szélein lekerekedő SuperAMOLED kijelzőt kapott, minden bizonnyal a Samsung gyártaiból. Még idén a Xiaomi és a Huawei is csatlakozhat az ilyen megjelenítős mobilok sorához. Arról még nem pletykálnak, hogy esetleg egy iPhone is érkezik ilyen megjelenítővel, mindenesetre üzletági források szerint pár éven belül az Apple mobiljai is OLED kijelzőre váltanak, és a Samsung Display lehet az egyik fő beszállító.

A gyártó természetesen maga is piacra dob edge készülékeket, épp a minap, a barcelonai MWC-n hullott le a lepel a két szélén lehajló, 5,5 hüvelykes Galaxy S7 edge-ről, amely két héten belül piacra kerül Magyarországon. Az edge kijelzők előnye a mutatós küllemen túl részben az, hogy még keskenyebbre lehet venni az oldalsó képernyőkávát, hátrányuk viszont, hogy az ívelt szélek nagyobb eséllyel csillannak be a környezeti fény hatására.

Előzmények

Hirdetés