Több sebezhetőséget és töltési hibát javít az iOS 16.5.1

Kritikus hibákat és adapterrel jelentkező töltési problémát korrigál az iOS legújabb frissítése.

Két komolyabb hibát találtak az iOS rendszerben, melyeket Oroszországban az Apple telefonjainak megtámadására használtak, állítja a hibákat bejelentő Kaspersky. Az Apple elismerte a hibákat és az iOS 16.5.1-es verzióval javítja. Az egyik hiba lehetővé tette alkalmazásoknak, hogy hozzáférjenek a kernelhez, a másik pedig a WebKitben található biztonsági rést kihasználva rosszindulatú webes tartalom feldolgozásakor futtathatott le kódot a háttérben. Az első hibát az Apple szerint aktívan kihasználhatták az iOS 15.7-es rendszer megjelenése előtt.


(forrás: Mobilaréna) [+]

Az iOS és iPadOS 16.5 megjelenése is hozott új problémát azoknak, akik a Lightning — USB 3 kameraadaptert használják. Az Apple saját adapterén keresztül az iPhone és iPad ugyanis az iOS/iPadOS 16.5-ös rendszer telepítését követően nem vett fel töltést, a 16.5.1-es rendszerverzió orvosolja ezt a problémát telefonon és tableten is. Azok, akik az iOS 17-es béta verzióját használják, egyelőre nem kapták meg a javításokat, a beta 2-ben várhatók. Azok, akiknek készüléke nem kompatibilis az iOS 16-os verziójával, az iOS 15.7.7-es verziót telepítve kapja meg a hibajavításokat.

A 16.5.1-es frissítés telepíthető iPhone 8 és újabb, minden iPad Pro, harmadik generációs iPad Air és újabb, ötödik generációs iPad és iPad Mini, valamint ezeknél újabb készülékekre.

Előzmények

Hirdetés