Több ponton is fejlődik a Mi 9 5G-képes verziója

A Xiaomi az új hálózati szabványoknak megfelelően fejleszti tovább a Mi 9-et, ami ezen kívül is elég sok hasznos pluszt tud felmutatni.

A Xiaomi aktuális csúcsmodellje, idézem, akkor is remek vétel volna, ha kétszer annyiba kerül. De nem kerül. A 150 ezer forintos hazai áron elérhető készülék a teljesítményt tekintve tulajdonképpen minden igényt kielégít, emelett még a multimédia is kifejezetten erősre sikerült. Egy megbízhatónak ismert orosz oldal kínai informátora szerint a közelmúltban felbukkant 5G képes, M1908F1XE kódjelű eszköz nem a Mi Mix 4, hanem a Xiaomi Mi 9 5G modemmel szerelt verziója, ami nem csak ebben fejlődik.

A kínai kolléga szerint a Mi 9 új verziója szintén Super AMOLED, de 2K felbontással várható, a 48 megapixeles főkamera kap optikai képstabilizálást és az akkumulátor kapacitás is nő. Azt nem tudjuk, mennyit tudnak még hozzátenni a 3300 mAh-s telephez, az sem egyértelmű, hogy maga a készülék fizikailag növekszik-e, de 45 wattos gyorstöltéssel lehet majd tölteni, szemben az alapmodell 27 wattos teljesítményével. A 20 wattos Qi gyorstöltés megtartásáról vagy elvetéséről nem volt szó. Ahogy az is spekuláció, de van reális esélye, hogy a Snapdragon 855-öt 855+-ra cserélik.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 9 - egy híján

    Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.

  • Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor

    Lehet-e százezer forintért kvázi-csúcskészüléket letenni csupa kijelzővel, négy kamerával, rengeteg funkcióval és korrekt mérettel? A Xiaomi megpróbálja.

Hirdetés