2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Ez ketyeghet a Nokia csúcsmobilok belsejében

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: The Android Soul

A ma divatos, kétféle képernyőméret és az erős Qualcomm rendszerchip szerepel a legfrissebb Nokia mobilokat érintő pletykák között, a bűvös Zeiss szócskával megspékelve.

Hirdetés

Rajeev Suri Nokia vezérigazgató beszédet tart a jövő évi MWC-n, a HMD Global standot szerel fel Barcelonában, és a napvilágot látott ütemterv a 2017-es Nokia mobilokat is magában foglalja. Elég alapinformáció ez ahhoz, hogy a szakma februárra tippelje az androidos Nokia eszközök felbukkanását, amelyekből már volt szó középkategóriásról, potenciális tabletről, most pedig a csúcsvonalról szivárogtak ki pletykák, méghozzá Kínából.

Nokia Lumia 1020
A legendás Nokia Lumia 1020-nak is Zeiss által hitelesített optikája volt [+]

Az AndroidSoul fordítása alapján a Nokia zászlóshajó ugyanúgy kétféle képernyőméretben lesz elérhető, mint mondjuk az Apple iPhone 7 vagy a Google Pixel, 5,2 és 5,5 hüvelykes képátlóval. A hardveres feladatokat a Snapdragon 820 intézheti az Adreno 530-as IGP-vel, ami rendben van, bár a február végén esedékes MWC-re már a Snapdragon 835 is tömeggyártásba kerülhet. A csúcsmobilok érdekessége nem is ez, hanem a Zeiss által hitelesített kamerák lehetnek, úgyhogy várhatóan nem kell lemondani a Nokia telefonok legendás fotós képességéről, még akkor sem, ha a brand nevet csak licencelik.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.