Terítéken a Vega no. 6

Új okostelefonnal jelentkezett a Pantech, mellyel a cég a felső kategóriát szeretné ostromolni. A dél-koreai gyártó a harmadik legnagyobb telekommunikációs cég hazájában, az Egyesült Államokban az AT&T és a Verizon is számos telefont rendelt tőle. A szolgáltatói néven futó mobilok helyett most ismét egy saját márkás készüléket készül piacra dobni, nemrég ugyanis bemutatásra került a Vega no. 6.

Hirdetés

Úgy látszik, a kijelző méretének (sokak szerint a használhatóság rovására menő) növelése nem áll meg, a jelenlegi csúcsgépek 5 hüvelykes képátlója után a Pantech 5,9 hüvelykkel támad. A Full HD felbontással rendelkező panel pixelsűrűsége így 373 ppi, a felhasznált technológia jelenleg nem ismert. A készüléket az úgynevezett V Touch funkcióval is felvértezték, mely egy hátlapi érintésérzékeny felületet takar. A hátlapon egy 13 megapixeles fényképező található (a gyártó DSLR minőséget ígér, ez talán egy kissé elhamarkodott kijelentés részükről), az előlapi kamera 2 megapixeles. Mindkettő Full HD videót vesz, a sebesség 30 képkocka / másodperc utóbbi esetén is.

A 4.1-es Androidot futtató telefon hardveres szempontból sem szégyenkezhet, a Pantech mérnökei egy negyedik generációs Qualcomm Snapdragon lapkát pakoltak bele. Az S4 Pro családba tartozó APQ8064 egy négymagos, magonként 1,5 GHz órajelű Krait processzort és egy Adreno 320 grafikus gyorsítót tartalmaz, mellé 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely jár. Az energiaellátásért egy 3150 mAh kapacitású akkumulátor felel, melyet elvileg két óra alatt maximumra lehet tölteni.

Adatkommunikációs szempontból a szokásos modemek mellé LTE-támogatást is kapunk. A telefon február folyamán Dél-Korea összes szolgáltatójánál kapható lesz, a kártyafüggetlen ár 849 ezer won, ami 172 ezer forintnak felel meg. A Dél-Koreán kívüli értékesítésről egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

  • Lehúzhatja a rolót a Pantech

    A dél-koreai gyártó hat veszteséges negyedév után sikertelenül próbálta eladni magát egy nagyobb vállalatnak, így megszűnhet, pedig ütős phablet piacra dobását tervezték.

Előzmények

Hirdetés