Teljesítményteszten járt az NVIDIA Shield Tablet utódja

Még februárban esett szó arról, hogy az új NVIDIA Shield Tabletet a bivalyerős Tegra X1 rendszerchip hajthatja, azóta viszont semmit sem hallottunk róla, nem került bemutatásra az eszköz. Most azonban megtört a csend, hiszen a GFXBench adatbázisában megjelent a Shield Tablet X1 névre hallgató kütyü, amin ráadásul már az Android 6.0-ás verziója fut. A program információi alapján 8 hüvelykes, 1200 x 1920 pixel felbontású kijelzőt, 3 gigabájtnyi RAM-ot és 32 gigabájtos háttértárat kap a készülék.

 Teljesítményteszten járt az Nvidia Shield Tablet utódja
[+]

Négymagos, ARMv8 utasításkészletű, 1,6 GHz-es Cortex-A57 processzorra és Tegra X1 grafikus gyorsítója elég komoly teljesítményt értek el, a T-Rex Onscreen tesztje 74,6 fps-t hozott, offscreenben ugyanez 103,1 fps. Az OpenGL ES 3.0 szabvány szerinti Manhattan onscreen teszt végeredménye 50,2 fps lett, offscreenben ez 54,3 fps. A tesztek alapján tehát elég komoly kütyü érkezésére számíthatunk, remélhetőleg még idén bemutatkozik az NVIDIA Shield Tablet X1.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés