Távolról tölti szétcsúsztatható mobilját az Oppo

Egyszerre két koncepciót demózott a gyártó az MWC sanghaji állomásán: a szétcsúsztatható kijelzős telefonét és az érintésmentes töltését.

Hirdetés

A vezetékmentes töltés régi móka és az összehajtható panel sem újdonság, az Oppo X 2021 koncepciókészülék azonban igyekszik mindjárt több érdekességgel a figyelmet magára terelni, és valljuk be: össze is jön neki. Nem csak az az igazán menő az alábbi, hivatalos videón, ahogy a telefon oldalát végigsimítva egyszer csak oldalirányban „megnyúlik” a kijelző (persze nem megnyúlik, hanem kigördül, de ügyesen követi a dolgot a szoftverfelület).

A készülék töltése is tartogat meglepetéseket, méghozzá az Oppo teljesen vezeték- és érintésmentes Wireless Air Charging töltésével. Az energiaátvitel nem áll meg ugyanis akkor sem, amikor az illető vagy 20 centiméterrel a töltőpad fölé emeli a különlegességet. A távoli töltés amúgy technológiailag nem új keletű és a Xiaomi is demózott már hasonlót, ám piacra efféle kellék még nem került, legalábbis telefon. Viszont előfordult Oppo koncepció, amiből aztán végtermék lett, úgyhogy, ami késik, nem múlik.

Persze akár a Qi töltést is lehetne „levegőátvitel” szóval jellemezni, hiszen nem szükséges közvetlen érintkezés a töltőpad és a telefon között: az ügyesek pár milliméterrel a Qi kellék fölé emelhetik készüléküket, és úgy is megindul az átvitel. Az Oppo és a Xiaomi megoldása inkább kényelmi és vizuális: nem muszáj a töltőnek szem előtt lennie, hogy ellássa energiával a támogatott termékeket, asztal alá rejtve pedig nem esik útba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés