Hirdetés

Tartozékteszt: Messless USB charger

Az iStyle újabb érdekességet nyomott a kezünkbe, amely ezúttal nem hangfal és nem is fülhallgató: ez egy univerzális töltő-komplexum, egy mobilos helikopter-leszálló, egy futurisztikus töltőtányér, nem tudom, hogyan nevezzem. Könnyed neve: Messless, amiből kiindulva elvileg egy olyan cuccot kellett volna kapnunk, ami gyakorlatilag lenullázza az összes problémánkat. Ha nem is az életben, de a mobil cuccaink töltésével kapcsolatban biztosan.

Kezdjük a dolgot az elején. Adott egy lapostányér méretű, plexi kör, amely egy kisebb hengeren ül. A henger aljából lehet kivezetni a hálózati kábelt a konnektorhoz, a plexi tányéron pedig négy különböző csatlakozó mered kifelé. Ezek cserélhetőek, elég egyszerűen: az egész tányért lefelé nyomva megragadhatóak lesznek a csatlakozók „házacskái“, kihúzhatóak, s más elemek visszanyomhatóak.

Cuccok nélkül így néz ki
Cuccok nélkül így néz ki

Itt jön még egy meglepetés: alul normál USB csatlakozón illeszkedik az alsó hengerbe az összes kiegészítő, ami azt is jelenti, hogy kvázi miniatűr és merev adatkábelként is használható mindegyik. A mi dobozunkban a következő csatlakozók voltak: miniUSB, Apple iPhone, Sony Ericsson, vékony és vastag Nokia, valamint Sony PSP. Opcionálisan lehet venni microUSB, Samsung, ősi Sony Ericsson és Nintendo DS töltőfejet. 2010 derekán talán el lehetett volna hagyni a vastag Nokia csatlakozót és microUSB-vel helyettesíteni, mégiscsak ez lett az európai szabvány.

Így sorakoznak a tányéron a készülékek
Így sorakoznak a tányéron a készülékek

Egyszerre négy eszközt tud tölteni a Messless, amelyik épp áramot ad, amellett egy kis kék lámpa mutatja ezt. Gond akkor van, ha olyan eszközöket szeretnénk egyszerre tölteni, amelyeknek nem alul van az áramfelvételre használt csatlakozójuk, ilyenkor előfordulhat, hogy a különbözőképpen fetrengő telefonok nem férnek egymástól oda az etetőhöz, bár mivel négy helyünk van, ezért próbálkozhatunk némi sakkozással. A másik probléma, hogy ha a családban két-három ugyanolyan telefon van (vagy legalábbis ugyanolyan márka), akkor a Messless tányérhoz muszáj lesz vennünk pót-csatlakozókat. A kiemelhetőség viszont nagyon praktikus, Bocha nem hozott magával iPhone adatkábelt, így épp kapóra jött, hogy a Messless plexijéből csak kikapta a megfelelő dokkolót, s vitte is a géphez. Apropó: dokkoló. Ezek a kiálló csatlakozók mindenféle bölcső nélkül elég vérszegény módon tartják meg a különböző eszközöket. Egy HTC Touch HD2 tutira eldőlne, az iPhone is billeg, egy komolyabb PDA-nál totál használhatatlan az egész szerkenytű. A formaterv Giugiaro munkája, neki vélhetően csak apróbb ketyeréi akadtak otthon.

Ez az UFO konkrétan 21 900 forintot kóstál, legalábbis most, de információink szerint hamarosan csökkenhet az ára. A plusz csatolók 10 eurós ár körül mozognak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés