Hirdetés

Szorosabb együttműködés a Samsung és a BlackBerry között?

Két évvel ezelőtt valami elindult, ugyanis a Samsung elkezdte hirdetni a BlackBerry Messenger programot a Galaxy készülékeken, az együttműködés lendülete pedig azóta sem hagyott alább. A dél-koreai gyártó célja egyértelmű: megerősíteni a helyét a vállalati szegmensben, nem véletlen, hogy a SecuSUITE vagy a WorkLife programok már kompatibilisek a legújabb Galaxy csúcsmodellekkel. Nem ez volt az egyetlen lépés, hiszen a két cég összedolgozott a biztonsági kérdésekben is, sőt, olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a BlackBerryt 7,5 milliárd dollárért megvásárolná a Samsung, bár ennek lehetőségét nem sokkal később mindkét techóriás tagadta.

A neves blogger és elemző, Eldar Murtazin szerint a Samsung és a BlackBerry újabb szintre emelné kooperációt, aminek gyümölcse egy közösen készített, Android Lollipop operációs rendszert futtató, és beépített BlackBerry szolgáltatásokkal rendelkező okostelefon piacra dobása lehet, méghozzá az év további részében. Ez az állítás összhangban van azzal, hogy a kanadaiak androidos okostelefonnal rukkolnának elő, ami akár az érintőképernyő mellett a fizikai billentyűzettel hívná fel magára a figyelmet. Hogy persze ez mennyire lehetséges, azt majd az idő és a fejesek eldöntik, mindenesetre valószínűleg lenne piaca egy ilyen készüléknek.

Azóta történt

Előzmények

  • BlackBerry Leap - jó ez, de nem ennyiért

    A kanadaiak újdonsága a Z30 által hagyott űrt tölti ki; hardveresen semmi extra, de egyébként egy kiváló készülék, de sajnos egészen máshova lőtték az árát, mint ahova kellett volna.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

  • BlackBerry Passport - okmány-iroda

    A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.

  • Samsung Galaxy Alpha - valóban egy karakter

    Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.

Hirdetés