2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Szépen fejlődik az Xperia Marshmallow Concept rendszerfelület

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Xperia Blog

Tízezer szerencsés Z3 és Z3 Compact tulajdonos tesztelgetheti a Sony egyszer talán megjelenő, letisztultabb androidos UI-ját, amely most újabb fázisba lépett.

Hirdetés

Számos androidos gyártó dolgozik gőzerővel azon, hogy egyik-másik készüléke Android 6.0-s frissítése mielőbb elkészüljön. A Sony is közéjük tartozik, bár az októberben indított Xperia Marshmallow Concept programot nem szabad összekeverni a Z-sorozatra hivatalosan készülő rendszerfrissítéssel. A Marshmallow Concept inkább egyfajta kísérletezgetés egy olyan UI-val, amely közelebb áll a nyers, Google Nexus-féle Androidhoz, és nincs semmi garancia arra vonatkozóan, hogy egyszer ilyen lesz-e minden Xperia felülete.

Az Xperia Marshmallow Concept egyelőre inkább kísérletezgetés, mint a jövő előhírnöke Az Xperia Marshmallow Concept egyelőre inkább kísérletezgetés, mint a jövő előhírnöke
Az Xperia Marshmallow Concept egyelőre inkább kísérletezgetés, mint a jövő előhírnöke [+]

Az első 6.0-s Concept képfájlt októberben telepíthette tízezer szerencsés Xperia Z3 vagy Z3 Compact tulajdonos, és több frissítés is érkezett a program keretein belül. A legújabb, 2178-as build például felkínálja szinte az összes előretelepített Google vagy Xperia alkalmazás törlését, ami a tárhely szempontjából igen jó hír. Manapság ugyanis sok gyártó tucatnyi appja lelhető fel egy-egy készüléken úgy, hogy akkor sem lehet azokat vagy mindegyiküket törölni, ha a felhasználó az életben egyszer sem nyúl hozzájuk.


[+]

Az Xperia Blogon közölt képernyőképek alapján egyébként jól látszik, hogy tényleg közel áll a 6.0-s koncepció Google-féle Material Design stílushoz. A 2178-as builddel frissült az album, az email és a kezdőképernyő is, emellett egy sor hibajavítást is eszközölt a japán gyártó szoftveres csapata.

Hirdetés

Előzmények

 • Sony Xperia Z3+ - nem lépett szintet

  A Sony Xperia Z3 javarészt már csak egy finomhangolás volt, de úgy tűnik, hogy a japán gyártó még a ráncfelvarrást is tudja ráncfelvarrni, nemrég előálltak a Z3+-szal.

 • Sony Xperia Z3 Compact - jó, hogy kompakt

  A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.

 • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

  A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.