Szappantartó, de nem úgy

A Kyocera rafre KYV40 szappannal is lemosható, ha a rárakódott kosz megkívánja. Ez a második ilyen okostelefon a japánoktól.

Hirdetés

Elképzelhető, hogy Ázsiában van rá piaci igény, de az is lehet, hogy csak az egysíkú okostelefonos világba akar egy kis színt vinni a Kyocera, mindenesetre a minap frissítették a rafre termékvonalat egy új por-, víz- ütés- és szappanálló modellel. Az IP68-as és MIL-STD-810G 516.7 teszteket teljesítő rafre KYV40 egy 71 x 142 x 10,4 milliméteres és 158 grammos masina öthüvelykes, HD felbontású TFT kijelzővel. Az egyelőre biztosan csak Japánban piacra kerülő, azon belül is a KDDI és az Okinawa Cellular kínálatában felbukkanó strapatelefon kétségtelenül szokatlan a szappannal lemosható kivitelével, ami természetesen a csapból érkező vízsugarat is állja, és fürdőzés közben is hű okostelefonos társ maradhat.

A konyhában sem kell szégyenkeznie: ha épp foglalt a kéz, hessegetéssel lehet gesztusfunkciókra bírni a masinát, amely 13 megapixeles hátlapi kamerát és 3000 milliamperórás akkumulátort is kapott. Beszélgetési hangszórót viszont nem, legalábbis nem hagyományosat: a Smart Sonic Receiver a készülék tetejének vibrálásával juttatja a hangot a szappanozott vagy szappantalan hallójáratba.  A motorról sok részlet nem derült ki, csak annyi, hogy az ismeretlen SoC-t 2 gigabájt RAM és bővíthető, 16 gigabájtos tároló egészíti ki Cat.4-es LTE modemmel, Bluetooth 4.2-vel és 802.11a/b/g/n/ac típusú WiFi modullal.

Azóta történt

  • Kiszáll a Kyocera is

    Nincs több felhasználói mobil, az üzleti megrendeléseket viszont még teljesítik.

Előzmények

Hirdetés