Még egy kagylótelefon a láthatáron?

A víz- és ütésálló Kyocera DuraXV+ egy szemléltető példa arra, hogy a kagylótelefonok még mindig nem haltak ki, a Samsung Galaxy Golden sorozat pedig arra, hogy okostelefonok is megjelenhetnek összecsukható formában. A Kyocera E4710 kódjelű eszköz most egyszerre kapott a megjelenéshez szükséges minősítést az amerikai FCC-től és a Bluetooth SIG-től, és ezek alapján kiderül, hogy a szóban forgó, várhatóan nemsokára elstartoló készülék újabb flipes mobil lesz, méghozzá 2,6 hüvelykes, 240 x 360 pixeles megjelenítővel, víz- és ütésálló tulajdonságokkal, illetve 5 megapixeles kamerával.

A DuraXV+ még nem androidos volt: Brew MP 1.0.4-es rendszert futtatott
A DuraXV+ még nem androidos volt: Brew MP 1.0.4-es rendszert futtatott [+]

A DuraXV+ ismeretében ezek a specifikációk aligha meglepők, az Android Headlines viszont azt is tudni véli, hogy az új Kyocera kagylótelefon immáron Androidot fog futtatni, méghozzá 5.1-es alapokon. A Bluetooth SIG minősítéséből kiderül, hogy az E4710 képes lesz 3G és 4G hálózatra is felkapcsolódni, a Bluetooth pedig 4.0-s szabványnak felel meg. A Kyocera újdonsága alighanem valamelyik amerikai szolgáltatónál fog megbukkanni, a fenti típusjelzésnél valamivel könnyebben azonosítható terméknévvel.

Azóta történt

  • Koszos lett a telefon? Mosd le szappannal!

    A Kyocera újdonsága állja a sarat és a kosz eltüntetéséhez szükséges, szappanos vizet. A Digno Rafre ráadásul „öngyógyító” műanyag burkolatot kapott.

  • Szappantartó, de nem úgy

    A Kyocera rafre KYV40 szappannal is lemosható, ha a rárakódott kosz megkívánja. Ez a második ilyen okostelefon a japánoktól.

Előzmények

Hirdetés