Szakított a Zeiss és a Nokia

Véget ért a német optikai cég és a HMD Global együttműködése.

Ahhoz képest hogy a HMD Global égisze alatt pár éve még tucatszámra érkeztek a Nokia logós telefonok, mostanság alig futunk bele efféle feliratú okostelefonba. Így fel sem tűnt, hogy bár az X20 kameraszettjén még ott virított, a G11 Plus hátlapjáról viszont már hiányzik a Zeiss logó. A finn vállalat és a német Carl Zeiss AG együttműködése jó pár évre nyúlik vissza, ugyanakkor nem most szűnt meg, csak senki nem kürtölte világgá.


A Nokia X20 még Zeiss felirattal a kamerakörön [+]

A HMD a Nokia Mobnak erősítette meg szűkszavú közleményben, hogy már "2021-ben úgy döntött a két fél kölcsönös megegyezés alapján, hogy nem folyatják nem kizárólagos partneri viszonyukat a Zeiss és a Nokia logós telefonok képalkotása, konzultációja és fejlesztése kapcsán." A összefogás valóban nem volt kizárólagos: ott virít a Zeiss felirat például a Sony Xperia 1 IV és a Vivo X80 hátlapján, úgyhogy a német márka jól jött ki a szakításból.

Előzmények

  • Megérkeztek a Vivo X80-ak

    Van sima X80 és X80 Pro modell, meg persze lesz X80 Pro+ is, mint mostanában minden kínai gyártónál.

  • Nokia 8 - a múltat elfeledni

    Második körben tényleg csúcsmodellt csinált a HMD, de mire elkészült, addigra beleszürkült a mezőnybe. Nem rossz, de nincs benne semmi rendkívüli.

Hirdetés