Strapamobilként nehezen szerelhető a Nokia XR20

Persze, a masszív, nagy készülékházban jobban elférnek a komponensek, így nem egy rémálom a javítás, de egy kijelzőcseréhez sok bontásra van szükség.

Hirdetés

A strapabíró okostelefonok a légies, kecses társaiknál jellemzően egyszerűbb felépítéssel, ebből adódóan kedvezőbb árú szervizeltethetőséggel kecsegtetnek, hiszen a méretes készülékházakba jellemzően könnyen elhelyezhetők a csúcskategóriától távol eső komponensek, nincs az a zsúfoltság, nem épülnek annyira közvetlenül egymásra az alkatrészek. Nagyjából így van ez a Nokia XR20 esetén is, a vékony plasztik hátlap kvázi komikusan egyszerűen cserélhető, ahogy az akkumulátor cseréjéhez sincs szükség nagy műveletekre, a hangszórót és a Type-C csatlakozót is könnyű cserélni egy meghibásodás esetén, viszont ha a kijelzőt kell cserélni, ahhoz már nagyon alapos bontás szükséges, és ott már előkerülnek majd célszerszámok, és minden bizonnyal ragasztóelemeket is kell cserélni a tökéletes végeredményhez.

Ebből adódóan a PBKreviews 6,5/10-es szerelhetőséget adott az XR20-ra, ami általános okostelefonos értelemben jónak számít, strapamobilok között már inkább közepesnek. Az IP68-as védettségű, és Magyarországon brutális, 230 ezer forintos árú Nokiának azonban egy óriási előnye lehet: a vásárláson számított 1 éven belül a gyártói képviselet egy alkalommal ingyen kicseréli a kijelzőt, ha az esetleg betörne. Fontos megjegyezni, hogy bár a kijelzőcsere ez esetben ingyen lesz, ha akkorát kap a mobil, hogy a régi keretbe nem lehet elhelyezni az új kijelzőt, esetleg a panel mögötti főpanel is sérül, akkor a szervizeltetésből csak a kijelzőcsere lesz nulla forintos tétel, a többit ki kell fizetnie az ügyfélnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés