Strapabíró Nokia okostelefon érkezett

Az XR20 az X10 és az X20 alapjaira épül, de mostoha körülmények között is használható. Cserébe nagyon nem olcsó.

Hirdetés

Az idén megújított Nokia modellszámozásba illeszkedik a most bemutatott XR20-as, amely a gyártó első okostelefonja MIL-STD 810H és IP68-as minősítésekkel, ami azt jelenti, hogy mindenféle teszteken átment, amelyek extrém körülmények között történő használhatóságot szavatolnak. Az XR20 az X-széria tagja, ahol eddig az X10 és az X20 volt elérhető, ezért talán nem meglepő, hogy számos ponton hasonlóak ezek a telefonok.


[+]

Az egyik ilyen hasonlóság a 6,67 inches IPS kijelző, ami bár paramétereit tekintve ugyanaz, mint a testvérmodelleken, fénysűrűsége valamivel magasabb. Az ujjlenyomat-olvasó az oldalsó gombban üldögél, a telefon tetején pedig egy pirosra festett extra gombot találunk majd, ez a segélyhívó gomb, de más funkcióra is lehet paraméterezni. Ellentétben a bal oldalra tett Google-gombbal, aminek a funkcióját nem lehet megváltoztatni.


[+]

Az XR20 egyáltalán nem tűnik otromba formatervű telefonnak, látszik, hogy erősített a burkolat, de mégis relatív karcsú tudott maradni. A gyártó szerint 1,8 méterről ejthetjük betonra, 60 percig ázhat másfél méteres vízben és nem lesz baja, amit a Gorilla Glass Victus védőüveg is szavatol. Hardveresen már nem ennyire különleges a termék, Qualcomm Snapdragon 480-as, 5G-s chipset dolgozik benne 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely mellett, a hátlapon pedig 48 megapixeles (quad-Bayer) a főkamera, az ultraszéles modul pedig 13 megapixelen szállítja a képeket.


[+]

A készüléken sztereó hangszórók dolgoznak, van 3,5 mm-es jack csatlakozó, a hátlap alatt pedig 4630 mAh-s akkumulátor található, amely vezetékes módon 18 wattos, vezeték nélkül 15 wattos töltési tempóval táplálható. Töltő viszont nincs a készülék dobozában környezetvédelmi okokra hivatkozva. A hír műfajába nem feltétlenül fér bele, ezért a hazai, 230 ezer forintos nyitóárat inkább nem véleményezzük, ezt általában megteszik az olvasóink majd a fórumban. A telefon már nálunk van, hamarosan részletes teszttel jelentkezünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés