Strapabíró Nokia okostelefon érkezett

Az XR20 az X10 és az X20 alapjaira épül, de mostoha körülmények között is használható. Cserébe nagyon nem olcsó.

Hirdetés

Advertisement

Az idén megújított Nokia modellszámozásba illeszkedik a most bemutatott XR20-as, amely a gyártó első okostelefonja MIL-STD 810H és IP68-as minősítésekkel, ami azt jelenti, hogy mindenféle teszteken átment, amelyek extrém körülmények között történő használhatóságot szavatolnak. Az XR20 az X-széria tagja, ahol eddig az X10 és az X20 volt elérhető, ezért talán nem meglepő, hogy számos ponton hasonlóak ezek a telefonok.


[+]

Az egyik ilyen hasonlóság a 6,67 inches IPS kijelző, ami bár paramétereit tekintve ugyanaz, mint a testvérmodelleken, fénysűrűsége valamivel magasabb. Az ujjlenyomat-olvasó az oldalsó gombban üldögél, a telefon tetején pedig egy pirosra festett extra gombot találunk majd, ez a segélyhívó gomb, de más funkcióra is lehet paraméterezni. Ellentétben a bal oldalra tett Google-gombbal, aminek a funkcióját nem lehet megváltoztatni.


[+]

Az XR20 egyáltalán nem tűnik otromba formatervű telefonnak, látszik, hogy erősített a burkolat, de mégis relatív karcsú tudott maradni. A gyártó szerint 1,8 méterről ejthetjük betonra, 60 percig ázhat másfél méteres vízben és nem lesz baja, amit a Gorilla Glass Victus védőüveg is szavatol. Hardveresen már nem ennyire különleges a termék, Qualcomm Snapdragon 480-as, 5G-s chipset dolgozik benne 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely mellett, a hátlapon pedig 48 megapixeles (quad-Bayer) a főkamera, az ultraszéles modul pedig 13 megapixelen szállítja a képeket.


[+]

A készüléken sztereó hangszórók dolgoznak, van 3,5 mm-es jack csatlakozó, a hátlap alatt pedig 4630 mAh-s akkumulátor található, amely vezetékes módon 18 wattos, vezeték nélkül 15 wattos töltési tempóval táplálható. Töltő viszont nincs a készülék dobozában környezetvédelmi okokra hivatkozva. A hír műfajába nem feltétlenül fér bele, ezért a hazai, 230 ezer forintos nyitóárat inkább nem véleményezzük, ezt általában megteszik az olvasóink majd a fórumban. A telefon már nálunk van, hamarosan részletes teszttel jelentkezünk.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés