Snapdragon 888 Plusra fáj a Honor foga

Előbb persze a Qualcomm be kell jelentse a ráncfelvarrt 5 nm-es chipet, és hátra van a Honor 50 Pro startja mezei Snapdragon 888-cal.

Hirdetés

Bár világszerte komoly chiphiánnyal küzdenek a gyártók, a technológiai fejlődésnek holmi világjárvány és beszállítói káosz nem tudott betenni, így egycsapásra 5 nm-re váltottak az okostelefonos csúcslapkák, közülük, androidos térben pedig idén is egy Snapdragon tűnik a legnépszerűbbnek. A 888-as csúcslapkát a Mi 11-gyel meglehetősen korán kipróbáltuk, és bár némi, nem várt melegedést tapasztaltunk, a sebességre nem volt panasz. Teljesítményből viszont sosem elég, vagy úgy is lehet mondani: valahogy el kell adni az újdonságokat az egyre olcsóbb korábbi generációk ellenében, és egy Plus vagy Pro jelző a Snapdragon 888 után 2021 második felében is esélyes, írja az általában tényeken alapuló pletykákat közlő Digital Chat Station.


Egy hivatalosan még nem publikált Honor 50 poszter (forrás: GSM Arena) [+]

A 888+-ra állítólag a Huawei-től függetlenedett Honor is feni a fogát, a némi hardveres vérfrissítés pedig nem csak valamivel acélosabb teljesítményt, hanem a gyártósorok kiforrásával esetleg hatékonyabb működést is hozhat, remélhetőleg pozitív hatással a fogyasztásra és a hőháztartásra. 2021 második fele viszont még odébb van (bár a naptárra nézve nincs is), addig pedig, ha minden igaz, teljesen hagyományos, mezei, átlagos és unalomig ismert Snapdragon 888-cal fut be a Honor 50 család egy vagy több csúcskiszerelése. A Qualcomm lapka használata már önmagában jó jel a brand számára, mert ha bevethet amerikai chipeket, akkor talán a Google-licenc is meglehet a nemzetközi forgalmazáshoz, ettől ugyanis a Huawei-jel való kapcsolata miatt fosztották meg az ár/érték bajnok márkát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés