Rögtön Snapdragonnal kezdhet a Galaxy S21 FE

Volt már kavarodás az FE-k rendszerchipje körül, idén azonban vélhetően elmarad az Exynos SoC-vel szerelt olcsóbb kivitel.

Minden bizonnyal idén sem marad ki a Samsungnál Galaxy S-széria FE, azaz Fan Edition modellje, ami az eredeti modellek valamelyest elérhetőbb árú, az év második felére szánt változata. Az S21 FE már korábban egy kiszivárgott roadmapen is megjelent, de számos helyről érkeztek egyéb hírek is a kütyüről. Friss érdekességként a Geekbench értékelését lehet állítani, ahol kiderült, hogy a 6 GB RAM-mal szerelt, Android 11-et futtató eszköz megkapja a Qualcomm jelenlegi legerősebb és legfejlettebb mobillapkáját, a Snapdragon 888-at, ami bizonyos értelemben a normál modellek Exynos 2100 chipjénél is fejlettebb.


[+]

Volt már kavarodás az FE-k rendszerchipje körül: a 4G-s változatba korábban Exynos chip került, míg az 5G-s kapta meg a Snapdragont, majd nemrég a 4G-s változatok is ugyanarra a Snapdragon 865-re váltottak, amivel a combosabb modell eredetileg piacra került. Ezúttal valószínűleg csak 5G-s típus lesz, és remélhetőleg kimarad a régiónként, illetve felszereltségenként eltérő rendszerchip problémaköre. A készülék várhatóan 6,4 hüvelykes, sík felületű, 120 Hz-es, HDR10+ kijelzővel és plasztik hátlappal várható, beépített akkumulátora 4370 mAh-s lehet. Kamerarendszeréről és adatkommunikációs képességeiről egyelőre nincsenek biztosnak tűnő információk.

Előzmények

Hirdetés