Sms-dömping szilveszterre

Karácsonykor egy átlagos hétköznaphoz képest körülbelül ötször több sms-t és négyszer-ötször több mms-t küldenek a pannonosok. Szenteste valószínűleg 9-10 millió sms indult útjára – mondta a NAPI Gazdaságnak Somlyai Dóra, a társaság kommunikációs igazgatója. Szilveszter éjjelén ennél is nagyobb az sms-áradat, ilyenkor egy átlagos naphoz képest hússzor több rövid üzenetet küldenek el, vagyis óránként akár félmillió sms-t pötyögnek be az ügyfelek. Éjfél után a hangforgalom is megnő, egy átlagos éjszakához képest akár ötvenszeres növekedés is bekövetkezhet – tette hozzá az igazgató.

A T-Mobile is sms-dömpingre számít, december 24-én – a tavalyi adatok alapján – egy átlagos napi forgalomhoz képest több mint hatszorosára nő az sms-forgalom. December 31-én pedig körülbelül háromszoros, de ezt össze lehet vonni január elsejével, mivel sok üzenet átcsúszik éjfél utánra. Így a két nap forgalma együtt körülbelül hatszorosa az átlagosnak. A T-Mobile-nál egyébként az mms-forgalom az idei év első tíz hónapjában a múlt év hasonló időszakával összehasonlítva több mint kétszeres növekményt mutat.

A Vodafone Magyarország is megnövelte kapacitását annak érdekében, hogy az év végi sms- és mms-forgalom semmilyen fennakadást ne okozzon, hisz a korábbi évek tapasztalata alapján e cég is jelentős üzenetküldés-növekedésre számít az ünnepek alatt. Idén várhatóan az mms-küldés növekedése lesz a legszámottevőbb.

Olvasóinknak ennek ellenére azt kívánjuk, hogy minél több ismerőstől kapott üzenettel induljon az új év.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés