Sikeresen tesztelt nagysebességű adatátvitel

A T-Mobile és a Nokia HSDPA (nagy sebességű letöltés csomag hozzáféréssel) hívást bonyolított le a Nokia 3G hálózati technológiáján. A T-Mobile élő nagy-britanniai, holland és német hálózatán lezajlott próba a két vállalat szoros együttműködésének az eredménye. Céljuk, hogy a HSDPA a kereskedelmi hálózatokon is elérhetővé váljon. A megoldást a szolgáltatás kereskedelmi indulása előtt a T-Mobile tovább teszteli.

Hirdetés

"A HSDPA hívások jól illusztrálják a T-Mobile elkötelezettségét a szélessávú mobil adatszolgáltatások minőségének javítása mellett" mondta Hamid Akhavan, a T-Mobile műszaki igazgatója. "A hívások például szolgálnak a nagy sebességű mobil hozzáférés és a szélessávú alkalmazások terén a T-Mobile és a Nokia közötti zajló sikeres együttműködésre is."

"A Nokia örömmel látja, hogy a T-Mobile-lal folytatott együttműködésünk eredményeként sikeres HSDPA hívásokat tudtunk lebonyolítani. A hívások igazolják, hogy a Nokia HSDPA megoldás készen áll azon szolgáltatók számára, akik ki szeretnék használni a mobil adatforgalomban rejlő lehetőségeket" mondta Kari Sundbäck, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. "Továbbra is szorosan együttműködünk a nagy-britanniai, a holland, és a német T-Mobile-lal azért, hogy a hálózatokat felkészítsük a kereskedelmi HSDPA beindítására."

A Nokia HSDPA megoldás a WCDMA 3G hálózat szoftverfrissítése, amely a végfelhasználó számára jelentősen nagyobb letöltési sebességet - az első szakaszban a hagyományos WCDMA 3G hálózatokon megszokott 384 kb/s-mal szemben max. 1,8 MB/s-ot - kínál. A hálózatukat a Nokia HSDPA megoldással továbbfejlesztő szolgáltatók a nagyobb adatsebességet és teljesítményt kihasználva fokozhatják hálózatuk hatékonyságát, és felhasználónként kevesebb költség mellett több ügyfelet szolgálhatnak ki. A Nokia HSDPA megoldással a szolgáltatók jelentősen alacsonyabb költségek mellett kínálhatják a fejlettebb szolgáltatásokat.

A nagyobb feltöltési sebességet biztosító HSUPA (nagy sebességű feltöltés csomag-hozzáféréssel) a későbbiek során lesz elérhető. A Nokia rendszer feltöltési sebessége máris elérte a 384 kb/s-ot. A Nokia eddig több mint húsz HSDPA szerződést kötött, ezek közül hetet hoztak nyilvánosságra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés