Sikerekben gazdag negyedévet zárt a Samsung

Nagyon megy az okostelefonos biznisz, viszik a méregdrága hajlítható telefonokat is.

66,96 billió won összesített árbevétellel zárta a Samsung Electronics a harmadik negyedévet, azaz mintegy 18,57 billió forint folyt be a koreaiak konyhájára, amely nem csak a globális helyzet miatt gyengébb második negyedévhez képest tetemes előrelépés, a tavalyi harmadik negyedévhez viszonyítva is. Akkor 62 billió won árbevételre 7,78 billió won működési nyereség jutott, az utóbbi mutatót viszont a július elejétől szeptember végéig tartó időszakban a Samsung idén 12,35 billió wonra tornázta fel (3,43 billió forint).


Óriás kijelző, 5G, S-Pen: kapós a Galaxy Note20 széria [+]

Nagyon pörgött a mobilos üzletág, amit a Samsung az IT részleggel és a kütyükkel közösen számol: 30,49 billió won árbevételre (8,46 billió forint) 4,45 billió won nyereség jutott (1,23 billió forint). Jól mentek a csúcskészülékek, és a Samsung a Note20 széria mellett kiemeli a hajlítható Galaxy Z Fold2 és a viselhető eszközök sikerét is. Az éves szinten megugró nyereség kulcsa az 5G modemek miatt megnőtt árazás, de az androidos konkurencia is besegített.


Sokkal kevésbé bétás küllem, megnövelt külső kijelzővel: a Z Fold2 5G is népszerű lett [+]

A negyedévben megnőtt mobilkeresletből persze nem csak a Samsung profitált, ugyanakkor épp emiatt nőtt a vállalat komponensszállítása, vele együtt pedig a félvezető üzletág nyeresége. Ha pedig ez se volna elég jó hír: a vizsgált időszakban a Samsung lett az óriási indiai piac első számú szereplője a leszállított telefonok kalkulált száma alapján, írja a Counterpoint Research. Az év legfontosabb, ünnepi időszaka pedig még hátra van, igaz: vele együtt újabb globális nehézségek érkezhetnek.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Z Fold2 - ég és Fold

    Beérett a Samsung hajlíthatós koncepciója, a második generációs Fold már olyan, mint amilyennek lennie kell. Viszont még mindig méregdrága.

  • Samsung Galaxy Note20 - még nem tollas a hátunk

    Valamelyest olcsóbb az Ultránál, de sok kompromisszummal is jár a normál változat – 60 Hz-es kijelzővel, 4G-vel, műanyag hátlappal ennek nem ezen az árszinten lenne a helye.

  • Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele

    Ha valami ennyibe kerül, akkor az elvárások is magasak. A drágábbik Note20 viszont valóban igyekszik a maximumot nyújtani, de nem hibátlan.

Hirdetés