Semmi nincs biztonságban Zack Nelson körül

Ezúttal a Nothing telefon látogatott el tortúrára.

Letisztult, bár elég iPhone-os formával, kezes mérettel és felső-középkategóriás tudással startolt el a Nothing Phone (1), melynek kétségtelenül hátsó LED halmaza és kapcsolódó effektjei emelik ki az unalmas mobilok sorából. Persze sokak szerint a dolog parasztvakítás, a használat hónapjai-évei során viszont nem is az esztétika, hanem a tartósság és a szívósság a fontos.

Zack Nelson ezt pedig évek óta teszteli, és annyi üvegdarab állt már bele ujjaiba, hogy egyre nehezebben regisztrál vele biometrikus mintát, ami ezúttal sem jött össze könnyen. Mivel a Phone (1)-et Gorilla Glass üveglap védi, a szokásos módon Mohs-skála 6-os keménységű vésője karcolja meg némileg és a 7-es mélyebben, megfelelve az iparági sztenderdnek, és az átlátszó hátlapot is ugyanilyen burkolat védi.


(forrás: JerryRigEverything) [+]

A felesleges hevítőpróba most sem marad el, ám fontosabb a hajlításteszt, amelyen nem egyszer megbukott már egy-egy topkategóriás tablet vagy telefon. A masszív szerkezet szerencsére állja a sarat, és alig hajlik meg komoly erőfeszítés ellenére, igaz: az egyik irányban tépőzárszerű hang hallatszik, talán a LED-ek és a védőüveg találkozásánál. Végül egy egész kevés repedés megjelenik az egyik antennasáv mentén, hosszanti oldalon, ám az alumínium váz elég masszív és robusztus ahhoz, hogy a legerősebb hajlítómozdulat során is egy darabban tartsa a szerkezetet és komponenseit.

Előzmények

Hirdetés