Hirdetés

Samsung Univerzum: Moduláris tokok és tartozékok a Galaxy S23-hoz

Külső védelem és egy sor hasznos holmi a Samsung kiegészítői között.

Nincs vége az új Samsung csúcsmobilok karrierjének a három Galaxy S23 piacra kerülésével: évekig érkeznek a trióra One UI, Android főverzió és biztonsági hibajavító frissítések. Aki pedig topkategóriás telefonját jobban megvédené, vagy csak a külsejét egyéni stílusa szerint alakítaná, egy sor hivatalos tartozék közül választhat.

A Galaxy S23 kételemes, keretes tokja kártyatartóval vagy anélkül pattintható a hátlapra
A Galaxy S23 kételemes, keretes tokja kártyatartóval vagy anélkül pattintható a hátlapra [+]

A gyártó katalógusában akad elegáns bőrtok, könyvszerűen csukható és kihajtható védőelem az órára és pár alapinformációra ablakot nyitva (Smart View Wallet tok), keretes, bankkártya tartós tok vagy épp szimpla átlátszó fedlap. Pluszfunkciót nyújt a szilikontok szíjjal szerelt variánsa, hogy a hátlap felől az ujjakat alácsúsztatva még stabilabb legyen a fogás, a legérdekesebb hátlapi védőelemek sorát ezúttal ugyanakkor egy másik, moduláris megoldás biztosítja kerek rögzítővel, lássuk:

Rögzítővel szerelt tokok jobbra, rácsavarható tartozékok balra
Rögzítővel szerelt tokok jobbra, rácsavarható tartozékok balra [+]

Ilyen kellék az S23 család strapabíró tokja, amit MIL-STD-810G transit drop szabvány alatt teszteltek, másfél méter magasból acélfelületre ejtve. Ez a jókora tartozék határozottan megnöveli a mobil méretét, cserébe a véletlen ejtések energiáját jó eséllyel a tok vezeti el, és nem a telefon alumínium váza vagy két Gorilla Glass Victus 2 üveglapja.

A Galaxy S23+ strapabíró tokja a csomagban mellékelt kártyatartóval
A Galaxy S23+ strapabíró tokja a csomagban mellékelt kártyatartóval [+]

A strapabíró tok alapból a fenti kártyatartót hordozza a hátán, amit alul, egy gomb benyomásával tudunk lecsavarni, hogy a csomagolás másik kellékét, a fém támasztékot szimpla mozdulattal felcsavarjuk. Ez elsőre kíván némi próbálkozást és megszokást, aztán rutinszerűen és könnyen megy a csere.


A Galaxy S23+ strapabíró tokjához támaszték is jár [+]

A tok egyik sarkára rákerülhet egy csuklóakasztó, a támasztékra pedig akár karabiner, de ujjainkat áttolva is nő a fogásbiztonság. A támasztékkal ráadásul az S23 vízszintesen és függőelegesen meg megáll a lábán.


[+]

Átlátszó kivitelben is elérhető olyan Samsung védőtok, amelyik rögzítőt visel hátul – utóbbit amúgy fehér sapka védi, ha nincs rajta semmi. A dolog itt kezd izgalmas lenni: a rögzítőre jópofa és hasznos funkcionális tartozékok és rápattanhatnak, nem csak a fogás jellegén és biztonságán javítva, hanem némi stílust is csempészve a dologba, és ebben több partnere van a Samsungnak.

A rögzítővel kompatibilis funkcionális tartozékok harmadik féltől
A rögzítővel kompatibilis funkcionális tartozékok harmadik féltől (forrás: Samsung)

De rádobható az S23-ak hátuljára egy elfordítható, fém támaszték is, ami külön tartozék, de természetesen beszerezhető a rögzítős tokkal együtt. Ezzel a kiegészítővel az alábbi módon lehet az S23 Ultrát vízszintes és függőleges asztali használathoz igazítani, és akkor még csak DeX kivetítésre sincs szükség – támasztékkal ugyanakkor a telefon, mint DeX tapipad még kényelmesebben kezelhető.

A Galaxy S23 Ultra, rögzítős hátlapja és fém támasztékaA Galaxy S23 Ultra, rögzítős hátlapja és fém támasztéka A Galaxy S23 Ultra, rögzítős hátlapja és elforgatható támasztéka [+]

A rögzítő a mágneses megoldásokkal szemben stabilan és erősen tartja a hátlapon a kiegészítőket, melyek közül kétségtelenül a Camera Grip Stand, vagyis az állványos kameramarkolat a legmenőbb.


A Camera Grip Stand, behúzott lábakkal és felülről lekapott Bluetooth exponálóval [+]

Ahogy a neve is mutatja, ez a kellék függőleges/vízszintes támaszték és kamerakiegészítő egyben, ami nem csak a fogásbiztonságot és extra stabilitást ad (ez esti fotózáskor és videózáskor jöhet kapóra): van a tetején egy exponáló gomb is, amit ki lehet emelni és távirányítóként használni.

A Camera Grip Stand állványként is használható, távolról elsütve a felvételt
A Camera Grip Stand miniállványként is használható, távolról elsütve a felvételt [+]

Ha pedig a három lábat alul kihúzzuk, a függőlegesen némileg állítható tartozék apró álvánnyá válik, és a Bluetoothon összekapcsolt exponálóval távolról is elsüthetjük a felvételt. Ez hasznos lehet asztrofotózáskor vagy timelapse készítésekor, de persze nagycsoportos képet is lőhetünk anélkül, hogy valakinek a távolban a mobilt kellene tartania és kezelnie.


Az exponáló mágnesesen rögzít a markolat tetején [+]

Mivel rögzítő felől a markolatot két irányban elhajthatjuk, a fenti módon úgy foghatjuk az S23 mobilokat, hogy az ujjunk nem lóg az ultraszéles kamera látóterébe. Ahogy pedig lent látszik, a szelfizés is magabiztosabb a mobil eldobásának kisebb kockázatával, ha a Camera Grip Standra rámarkolunk.


[+]

Ez csak néhány a Samsung széles körben elérhető tartozékai közül, a rögzítővel ellátott tokokkal pedig adott a modularitás, úgyhogy nem lepődnénk meg, ha idővel egyre érdekesebb kiegészítők érkeznének a gyártótól és partnereitől. A kínálat errefelé tekinthető meg, és persze ajánljuk saját magunkat, hátha valaki lemaradt Galaxy S23 és S23+ duplatesztünkről, avagy az S23 Ultra részletes elemzéséről.

Azóta történt

Előzmények