Hirdetés

Samsung Univerzum: Hát ez meg megint mi?

Új blog indul, amiben a Samsung világában fogunk kalandozni. A dél-koreai óriás ugyanis egyre tudatosabban építi az ökoszisztémáját, ahol előbb-utóbb minden mindennel kommunikál és összefügg.

Ha egy gyártó igazán hosszú távra tervez, akkor nem csak az a fontos, hogy innovatív, jó minőségű, komoly tudású, szép és megbízható eszközöket kínáljon a vásárlóinak. Ez ugyanis a "belépő", a történet neheze azonban csak itt kezdődik. Mert ezeknek a termékeknek úgy is kell működniük, olyan funkciókat és szolgáltatásokat kell nyújtaniuk és mindezt úgy kell tálalniuk, hogy aztán a felhasználó számára ne is legyen kérdés, hogy a következő, majd az ezt követő termékei is ugyanettől a gyártótól érkezik majd. Ezzel lehet sokáig a világ vezető cégei közé bekerülni, ha ezt a filozófiát tartjuk szem előtt.

A Galaxy Watch egy 22 mm szabványú fémszíjjal
A Galaxy Watch egy 22 mm szabványú fémszíjjal [+]

A Samsung már most is egyike a világ vezető technológiai vállalatainak. A mobilos piacon évek óta ők a legnagyobbak, de rendkívül erősek szórakoztató elektronikában, képalkotási technológiákban és berendezésekben, háztartási eszközökben és egy csomó olyan dologban is, amivel a végfelhasználók nem találkoznak. Például robotikában, akkumulátortechnológiában, kijelzőkben, hogy csak párat említsünk. Ahogy azonban halad előre a technológiai innováció, előtérbe került az, hogy ezek az eszközök hálózatra kapcsolódjanak, egymással interakcióba lépjenek, és míg nyilván maguk a termékek egyre összetettebb és bonyolultabb szerkezetek, a vásárlói igény mégis az, hogy előképzettség nélkül lehessen ezeket kezelni és a meglévő rendszerbe illeszteni.

Ez a blog többek között erről is fog szólni. Rengeteg témát igyekszünk feldolgozni az előttünk álló évben, hiszen lesz szó a telefonokról, a felhasználói felületekről és a mobil eszközök sokoldalúságáról otthoni, munkahelyi és kültéri környezetben, hozzákapcsoljuk majd ezeket tévékhez, monitorokhoz és egyéb berendezésekhez, foglalkozunk a fitnesz irányzatokkal és lehetőségekkel, illetve lesz mélyvíz is, ahol olyan technológiai újítások kerülnek majd fókuszba, mint amilyen például a hajlítható kijelző. A Samsungnál nyilván pontosan van elképzelés arról, hogy milyen kérdésre és problémára milyen eszközöket és szoftvereket kínál megoldásként a gyártó, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ugyanezeket a válaszokat a potenciális vásárlók is ismerik. Mi mindenre jó a DeX? A Knox? A Bixby? A Tizen? Egyáltalán mik ezek és miért van ennyi, sokszor idegennek ható fantázianév? Mit csinál egy eszközgyártó az 5G-vel? És a QLED-nek mik az előnyei más technológiákhoz képest? Mi az a SmartThings? Fel lehet építeni ma már egy okosotthont anélkül, hogy bezárnánk magunkat egyetlen rendszerbe? Hogyan álljunk neki? És mit csináljon egy cég, ha hajtogatható telefonhoz kell felhasználói felületet terveznie?

Van tehát kérdés, téma és felvetés bőven. A blog egyik része nyilván itt fog testet ölteni ebben a rovatban, de egy csomó terület kapcsán nagyon hasznos, ha videón is meg tudjuk majd mutatni, hogy miképpen működnek a gyakorlatban az egyes technológiák. Ebben pedig természetesen a Tech2 (és Laci) lesz a partnerünk, őket a YouTube-on lehet majd követni, de persze ide is be fogjuk ágyazni a mozgóképes anyagokat.