Hirdetés

Részletek a webOS automatikus frissítéseiről

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Palm által fejlesztett webOS a felhasználó beavatkozása nélkül, automatikusan tölti le a hozzá készülő frissítéseket, melyek telepítése kötelező érvényű, és felhasználói engedély nélkül is automatikusan telepítésre kerülnek. A számos negatív hangvételű írás után a gyártó jobbnak látta tisztázni a frissítés pontos menetét, illetve hogy azokra miért is van szükség. Az utóbbi nyilván magától értetődő: a felismert biztonsági és egyéb működési hibák mielőbbi javítása nem csak a gyártó és a szolgáltató érdekeit védi a hackerekkel szemben, de a telefonon tárolt adatok biztonságáról is gondoskodik, valamint a használat élményét is képes fokozni.

A Palm beszámolójából kiderült, hogy a webOS hetente egyszer ellenőrzi, hogy van-e frissítés, majd azt két napon belül automatikusan le is tölti, de csak akkor, ha a telefon akkumulátora legalább 30 százalékig töltött, valamint rendelkezésre áll nagysebességű EV-DO vagy WLAN hálózat, melyen a felhasználó épp nem forgalmaz adatokat, nehogy a böngészés sebességét lerontsa. 1xRTT hálózatokon a letöltés nem indul el automatikusan, ugyanis az blokkolná a hívások fogadását és kezdeményezését.

A letöltött állományok egy felhasználó elől elzárt átmeneti tárolóba kerülnek, melyek telepítése hét napon belül meg kell hogy történjen, azt követően a rendszer automatikusan frissíti magát. A Palm szerint később nagyobb frissítésekre is lehet majd számítani, melyek letöltésére az eredetileg biztosított tárhely nem lesz elegendő. Ilyen esetben az operációs rendszer a felhasználó engedélyét kéri arra, hogy a belső tárhelyből átmenetileg lecsípjen egy-egy darabot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Palm

Azóta történt

Előzmények

  • Palm: Agresszíven a hackerek ellen

    A szebb napokat is megélt gyártó az automatikus frissítések kikényszerítésével és fenyegetésekkel lépe fel a webOS feltörőivel szemben.

  • Frissítést kapott a webOS

    A Palm pótolta a Pré hiányzó ébresztőóra funkcióját, valamint számos más téren is javította szoftverét.

  • Palm EOS webOS alapokon

    Immáron képen is látható a rendkívül vékony, teljes QWERTY gombsorral szerelt, webOS alapú Palm EOS.

Hirdetés