Hirdetés

Rengeteg új információ a Galaxy S8-ról

Az MWC-n bemutatásra kerülő Galaxy Tab S3 rendszerlenyomatából (system dump) előkerült felhasználói ábrák és rendszerismertetők mellett valódi képek is felbukkantak a Samsung Galaxy S8 és S8 Plusról. A kisebbik modell elvileg 5,8 hüvelykes, míg az S8 Plus 6,2 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel várható, viszont a kávák keskenységéből ítélve jelentősebb méretnövekedés nélkül. A kijelzőt keretező terület minimalizálása egyéb változtatásokat is előre vetít.


(forrás: Sammobile)

A felhasználói ábrákon egyértelműen látszanak a puha gomboknak (soft-buttons) nevezett, nem fizikai kialakítású navigációs gombok elhelyezkedése és megjelenése. A Sammobile úgy hallotta, a Home érintőgomb hosszú, enyhe nyomással kombinált érintésre felillantja a kijelzőt, míg a kamera dupla koppintásos gyorsindítása is megmarad mint funkció. A rajzon megjelenő elrendezés és dizájn megegyezik a tegnap kiszivárgott anyagokkal.


(forrás: AndroidPolice) [+]

Szintén a sematikus rajzon láthatjuk a hátlapi ujjlenyomat-olvasót, ami szintén nem újdonság, és hozzánk hasonlóan egyik forrás sem mulasztja el megemlíteni, hogy az elhelyezkedés ránézésre igen érdekesnek, de legalábbis kevésbé kézenfekvőnek tűnik, noha nem volna illendő látatlanban leírni az ergonómiát. Bár, az évek és a rutin azért mindenkiben kérdéseket hagynak, legalábbis a tényleges kipróbálásig biztosan.


[+]

Egy dokkolórendszer stilizálása is előkerült, ami lehetővé teszi, hogy a készüléket külső megjelenítőre kössük, így egyfajta asztali ökoszisztéma kialakítása is lehetségessé válik. Az AndroidPolice megbízható forrásra hivatkozva állítja, hogy a DeX dokkoló valóban úgy fog kinézni, ahogy a rajzon látjuk, amit viszont nem látunk, az a hátulján lévő HDMI csatlakozó, amivel a kvázi asztali felhasználói felület külső megjelenítőre kerül.


[+]

A dokkoló hátlap felőli támasztéka egyébként kísértetiesen hasonlít a Samsung-féle vezetékmentes töltőlapokhoz. Nem teljesen világos, hogy a Galaxy Tab S3 rendszerinformációi között miért rejtettek el a Galaxy S8 működésére, funkcióira és felhasználására vonatkozó anyagokat, mindenesetre márciusban a New York-i rendezvényen kiderül, hogy ebből mi és hogyan valósul meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés