Rekordévet zárt a Simple

Több mint 1 milliárd forintos forgalommal zárta a 2016-os évet a Simple applikáció, ezzel hároméves történetében új rekordot ért el. A tranzakciók száma megközelítette a félmilliót (416 018 darab) és a letöltések is megszaporodtak az elmúlt évben, így már összesen 322 977 potenciális felhasználó telefonján található meg az alkalmazás. A forgalmi adatokat tekintve az őszi hónapok hozták a legnagyobb bevételt a Simple alkalmazásnak, 2016 harmadik negyedévében közel 425 millió forintot.

Parkolunk, utazunk és mozizunk

A rendszeres felhasználók és a használat gyakorisága alapján is a parkolás bizonyult az alkalmazás legnépszerűbb funkciójának, 2016-ban összesen 128 millió forintos forgalmat generált. Az OTP Mobil adatai szerint havonta már közel ötvenezerszer parkolnak a felhasználók a Simple segítségével. Ez a tendencia folyamatosan 10-20 százalékkal növekszik hónapról hónapra. A matricaeladások szintén pörögnek az alkalmazásban, 2016-ban összesen 266 milliós forgalmat generáltak. Továbbra is a megyei autópálya-matricák a legnépszerűbbek az elérhető útdíjtípusok között.

Hirdetés

Egyre többen vásárolnak mozijegyet is a Simple felületén keresztül. A tavalyi évben összesen 100 000 jegy került eladásra közel 45 000 tranzakció alkalmával. A funkció 95 millió forintos forgalmat jelentett az alkalmazásnak. A legnépszerűbb film az új Star Wars mozi, a Zsivány Egyes volt, a legtöbben pedig a Cinema City Arénába váltottak jegyet az appon keresztül.


[+]

Összességében a Simple Magyarország legnagyobb kínálatú jegy platformjává vált tekintve, hogy az ország 20 moziján kívül a jegy.hu, a Sziget-Volt-Balaton Sound-BmyLake-Strand fesztiválok, a Ma Este színház, a Jegymester és a Budapest Park kínálata is elérhető. Az alkalmazással ráadásul még ételt is lehet rendelni, könyvet is lehet vásárolni, vagy taxit is lehet hívni, ahol egy kattintással lehet rendezni a számlát.

Pozitív évkezdet

Az OTP mobil által fejlesztett és üzemeltetett Simple 2017-ben is jól teljesít, az év első három hónapjában majdnem 590 millió forint bevételt generált, ami már most meghaladta a teljes tavalyi forgalom felét, és pontosan négyszerese a 2016-os év azonos időszakában elért eredményeknek. A Simple-felhasználók száma is folyamatosan növekszik, március végén pedig a regisztrált felhasználók száma már túllépte a negyedmilliót. Az autópálya-matricák népszerűsége továbbra is töretlen az alkalmazásban, ami elsősorban az éves matricák januári lejártának köszönhető. A matricavásárlások tették ki az alkalmazás idei első negyedéves forgalmának felét.

Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél több funkció legyen elérhető a Simple alkalmazásban és ez által egyszerűbbé tegyük ügyfeleink hétköznapjait. Erre jó példa a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyével, a Budapest Parkkal kötött megállapodás is, melynek köszönhetően a koncert szerető közösség is megismerheti a Simple alkalmazás előnyeit.” – mondta el Benyó Péter, a Simple alkalmazást fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil ügyvezetője.

SimplePay

Másfél évvel ezelőtt, 2015 decemberében indította el az OTP Mobil professzionális fizetési megoldás működése óta közel 19 milliárd forint forgalmat ért el, és idén az év első három hónapjában már elérte a tavalyi forgalom 326%-át. A szolgáltatás sikerét bizonyítja, hogy több mint 1700 szerződött ügyféllel, 2400 bekötött webshoppal rendelkezik és indulása óta több mint 2 millió tranzakciót kezelt sikeresen. Amellett, hogy például a jegyértékesítők, taxitársaságok, biztosítók, e-kereskedők payment rendszerét biztosítja, vending automatás vásárlásokhoz speciális POS terminálokat is szolgáltat az ország közel 2000 helyszínén, ahol NFC-s és applikációs fizetés is végezhető.

A Simple alkalmazás és a SimplePay fejlesztéseinkkel a globális szereplők után eredtünk, és egy olyan e/m-commerce fizetési platformot igyekszünk kialakítani a változó piaci és szabályozói környezetben, ami éveken belül Európai viszonylatban is a Fintech forradalom meghatározó szereplőjévé emeli az OTP Mobil-t. A Simple rendszereink 3 milliót meghaladó tranzakciós száma bizonyíték arra, hogy az OTP Mobil már nem egy remény, hanem egy sikertörténet. – emelte ki dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil üzletfejlesztési és értékesítési vezetője.

Azóta történt

Hirdetés