Fotós és modell is a Realme GT 5 Pro

Szerepel és alkot is a Realme következő csúcskészüléke. Nyolc kép a teleobjektívvel és négy a készülékről.

December 7-én Kínában bemutatásra kerül a Realme GT 5 Pro, a márka legjobbjaként az idei merítésben és az új évre ráfordulva. A GT 5 Pro hátlapja a mostanság divatos vegán bőr (műbőr) borítást kapja, a középre rendezett kameraszett ékessége pedig az 50 megapixeles felbontású, 3x optikai nagyítást lehetővé tevő periszkópos teleobjektív lesz, melyben Sony IMX890-es szenzor dolgozik majd. A Realme a kínai közösségi felületeken közzé is tett pár fényképet, melyek az új teleobjektív tudását hivatottak megmutatni, ezek között vannak portrék, telemakrók és olyan képek is, melyekhez az optikai nagyítást digitális zoommal egészítették ki.

Fotók, melyek a Realme GT 5 Pro teleobjektívjével készültekFotók, melyek a Realme GT 5 Pro teleobjektívjével készültekFotók, melyek a Realme GT 5 Pro teleobjektívjével készültekFotók, melyek a Realme GT 5 Pro teleobjektívjével készültek Fotók, melyek a Realme GT 5 Pro teleobjektívjével készültek (forrás: GSMArena / Weibo) [+]

A képek szerint a teleobjektív 65 mm ekvivalens gyújtótávval és f/2,6-os apertúrával dolgozik majd, a portrékhoz és a zajmentes digitális nagyításhoz pedig egyedi szoftveres algoritmusok dolgoznak majd a telefonban. A Realme azt ígéri, akár 6x nagyításig is elmehet a felhasználó, a kamerarendszer hardvere és az okos képfeldolgozó algoritmus együttesen veszteségmentes eredményt hoz majd.

(forrás: GSMArena / Weibo) [+]

Promóciós anyagokból az is kiderül a telefonról, hogy akár 1 TB-os tárhellyel is elérhető lesz, illetve az egyik poszter USB 3.2-t is említ. Viszont ugyanaz a poszter azt is írja, hogy az USB 2.0-nál tízszer nagyobb adatátviteli sebességre lesz képes a GT 5 Pro, ami alapján úgy jön ki a matek, hogy az 5 Gbps, vagyis a Type-C csatlakozó valójában USB 3.2 Gen 1x1-es (alias USB 3.0-s) és nem a 10 Gbps-ra képes 3.2 Gen 1x2 vagy a 20 Gbps-ra képes 3.2 Gen 2x2. A beépített tároló UFS 4.0-s, a RAM pedig LPPDR5x típusú lehet, a lapkakészlet biztos: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Fotókon a Realme GT5 ProFotókon a Realme GT5 ProFotókon a Realme GT5 ProFotókon a Realme GT5 Pro Fotókon a Realme GT 5 Pro (forrás: Gizmochina) [+]

Csúcskészülékhez méltóan 5400 mAh-s lesz az akkumulátor, mely mellé 100 wattos vezetékes és 50 wattos vezeték nélküli töltést pletykálnak, ezek az értékek pedig pontosan megegyeznek azzal, melyekre a OnePlus 12 is képes. De kijelzőben is nagyon hasonlíthat a két készülék, a Realme GT 5 Pro kapcsán ugyanúgy 4500 nites fényesség elérésére képes, szélein ívelt OLED panelt ígérnek, mint amit a OnePlus 12 is kapni fog.

Az USB csatlakozóra és a kijelzőre vonatkozó promóciós anyagokAz USB csatlakozóra és a kijelzőre vonatkozó promóciós anyagok Az USB csatlakozóra és a kijelzőre vonatkozó promóciós anyagok (forrás: GSMArena) [+]

Viszont a Realme GT 5 Pro “csak” 6,78 hüvelykes méretű lehet, cserébe 144 Hz-es frissítéssel és 2160 Hz-es PWM-mel. A közzétett képek alapján vörös és fekete színben biztosan elérhető lesz a Realme GT 5 Pro Kínában, viszont egyelőre ennek a telefonnak nincs kitűzve nemzetközi premierdátum, hiába tűnik a specifikációk és a kínai ár alapján remek ajánlatnak papíron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés