Rajta is van a képen a OnePlus 5, meg nem is

Hirdetés

Olyan gyakorisággal záporoznak a OnePlus 5-tel kapcsolatos pletykák és hivatalos félinformációk, hogy jobb néha hátradőlni, és várni, amíg összegyűlik egy csokorral. Épp ez történt az elmúlt napokban, és a nem hivatalos vonalon felbukkant az alábbi, bár koránt sem biztos, hogy hiteles poszter, ami június 15-ei leleplezést vetít előre. Akár így lesz, akár nem, csak abból ítélve, milyen intenzitással bukkannak fel a gyártói adalékok, arra lehet következtetni, hogy tényleg nincs messze a start.


Az állítólagos OnePlus poszter, nem hivatalos forrásból [+]

A PhoneArena egyébként rábukkant egy weibós bejegyzésre, amelyben a OnePlus egyik alapítója, Peter Lau arra céloz, hogy az 5 az elérhető legvékonyabb csúcstelefon lesz, és ez nem megy majd a felhasználói élmény rovására (alighanem itt az üzemidőre céloz). Arra is érkezett már hivatalos utalás, hogy a rendszerchip a 10 nanométeres csíkszélességen gyártott Snapdragon 835 lesz, az Optic AMOLED panel meg egyébként sem fogyaszt drasztikusan sokat.

Mindezekhez csatlakozik a fenti OnePlus Tweet, amelyen rajta van ugyan az 5, csak épp takarásban, mert fölötte van az egyik tavalyi modell. Itt konkrétan az a hasznosítható információ, hogy sehol se lóg ki a lóláb, sőt: úgy tűnik, a OnePlus 5 keskenyebb és alacsonyabb a ráterpeszkedő elődnél. Lau szerint meg ugye vékonyabb is, úgyhogy a kompakt telefonok kedvelői (de legalábbis a kompakt phableteké) kezdhetnek fészkelődni.

Never Settle: a OnePlusnál tényleg nem nyugodtak meg, máris itt a legütősebb ajánlatuk
A OnePlus azt is bejelentette, hogy a tavalyi két modellre biztosan elérhető lesz az Android O frissítés [+]

Végezetül egy elemzői morzsát is el tudunk hinteni: Pan Jiutang úgy véli, a OnePlus 5 3000 jüanon fog nyitni alighanem 64 gigabájtos kiszerelésben (120 ezer forint), ami 12 ezer forintos árnövekedést jelent a 3T kínai nyitóárához képest. Ennyit a OnePlus 5-ről, a háttérben ugyanakkor továbbra is folyik a tavalyi elődmodellek szoftverének reszelése. Az új közösségi béta például 2.0-s verzióra váltja a környezeti kijelzőt (ambient display, a megjelenítő monokróm felvillanása értesítések befutásakor és közel hajolva, immáron felemelve is), plusz apróbb felületi változásokat is prezentál. Azt egyébként a minap egyértelműsítette a OnePlus: a 3 és a 3T mindenképpen megkapja a nyár végén esedékes Android O frissítést, csak ennek a dátuma nem világos.

Azóta történt

Előzmények

  • Most már tényleg nyakunkon a OnePlus 5

    Június elsejéig lehet Európában megvásárolni az aktuálisan futó OnePlus csúcsmodellt, ami erős utalás arra, hogy a készletek eltűnése után befut a folytatás.

  • Ilyen lehet a OnePlus 5

    Az Indiában felbukkant renderkép állítólag szemtanúk beszámolója alapján készült.

  • MWC 2017: A OnePlusszal beszélgettünk

    Összefutottunk a OnePlusszal egy kötetlen beszélgetésre és villáminterjúra az MWC sajtóközpontja mellett. Kérdéseikre Laura Watts angol PR-es és Eric Zarshenas kommunikációs menedzser készséggel válaszolt, ugorjunk is bele!

Hirdetés