Pici, funkcionális okostelefont mutatott be a Duoqin

A Xiaomi által támogatott márka nem különösebben ismert, de a Qin 3 Ultra érdekes koncepciót képvisel. Plusz ritka, hogy egy 5 hüvelykes modell az ultra nevet viselje.

A Duoqin 2018 óta erősíti a Xiaomi ökoszisztémáját, jellemzően butatelefonokkal, a Qin 3 széria viszont Android 12-es rendszerre épül, de jelentősen korlátozott funkcionalitással. A modern megjelenésű, érintőképernyős, de meglehetősen apró készülék egyedi felhasználói felületet kapott, az alkalmazásboltban pedig kizárólag funkcionális alkalmazások érhetők el, így sem játékok, sem szórakoztató tartalmak, sem közösségi média appok nem kaptak helyet a kínálatban.

[+]

Az 5 hüvelykes, HD+ megjelenítővel szerelt készülékben Helio G99 dolgozik 8 GB rendszermemóriával és 256 GB belső tárhellyel, az üzemidőt pedig 2500 mAh-s telep biztosítja. Kár, hogy a készülék konkrét méretét nem osztotta meg a gyártó, de az akku és a kijelző méretéből is egyértelmű lehet a kompakt kialakítás. A 118 grammos eszköz hátlapjára egy 8 megapixeles kamera, a bal felső sarokba pedig egy 5 megapixeles szelfiegység került.

A 86 ezer forintnak megfelelő összegért kínált készülék főleg gyerekeknek és olyan felhasználóknak készült, akik szeretnék csökkenteni a képernyő előtt eltöltött időt, de az alapvető funkciókról azért nem szeretnének lemondani. Az Ultra megnevezés pedig mindössze annyit jelent, hogy a Duoqin Qin 3 (4/64 GB) és Qin 3 Pro (6/128 GB) közül ebbe a modellbe került a legnagyobb memóriacsomag.

Hirdetés